Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 14. 09:13, vasárnap | Helyi

Jubileumi találkozó

Jubileumi találkozó

Negyven évvel ezelőtti labdarúgó sikerekre emlékeztek az 1979-80-as évi, valamint az 1984-85-ös megyei bajnokságot nyert csapattagok az Ifjúsági Házban.

Varga László edző, a rendezvény szervezője elmondta, a jubileumi találkozó negyven évre tekint vissza. Azokra az eseményekre, amikor még több száz, sőt akár ezer ember is részt vett nézőként egy-egy focimeccsen.

- Örülnénk, ha a jelenleg csapat nem száz néző előtt játszana, hanem közelítenénk a régi időkre, bár tudjuk, hogy ez egy országos probléma. A mai fiatalokat egyre nehezebb odavonzani a sportághoz, főleg úgy, hogy alázattal csinálják. Szeretnénk példát mutatni nekik, hogy volt egy szép időszaka Karcagnak, amikor még negyven év múlva is arról a csapatról beszélünk, ami minden idők legjobb csapata volt – fogalmazott Varga László.

Bihari György, egykori szakosztályvezető felidézte a harminckilencévvel ezelőtti eseményeket.

-Június 22-én a megyei bajnokságot nyert karcagi csapat osztályozó mérkőzést játszott a békéscsabai bajnokcsapattal Szeghalmon. Azon a napon több mint ezer ember utazott át Szeghalomra, és óriási mérkőzésen 1-0-ra nyertünk. A visszavágón 1-1-es eredmény született. Ezzel a megyei bajnokcsapatunk részvételt szerzett az akkori háromcsoportos NB II-ben. A magyar labdarúgás második vonalának számított az NB II. Ez a karcagi futball történetében egy kiemelkedő eredmény volt, és csodák csodájára Varga Laci barátom szervezésében a mai napra esett ez a rendezvény, ahol régi futballisták, régi játékosok összejöttek, és örömmel mesélték a régi történeteket – mondta Bihari
György, majd beszélt a megnyitóról.

- Dobos László polgármester úr is megtisztelt bennünket a jelenlétével, és elmesélte, hogy a ’80-as évek közepén az én kérésemre testnevelőtanárként elvállalta az ifi csapat edzését. Nem volt neki idegen a terep, sok ismerőssel találkozott, és jó szívvel emlékezett vissza a régi mérkőzésekre, eseményekre – árulta el az egykori szakosztályvezető.

-Mindig nagyon jól érezték magukat ezek a mára 50-60 éves fiúk Karcagon, jó közösség volt a futballpályán. Örömmel jöttek vidékről is, és természetesen a karcagi fiatalok is, akik már azóta bizony nagyapák lettek – mondta Bihari György, aki hozzátette, hogy évről évre szeretnének újabb találkozókat szervezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.