Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 15. 09:49, vasárnap | Helyi
Forrás: https://www.facebook.com/search/top?q=szepesi tibor

Jubileumi ünnep

Jubileumi ünnep

Megalakulásának 15 éves jubileumát ünnepelte Márkus Ica Hagyományőrző Népdal- és Nótakör Egyesület.

Az elmúlt 15 évben a ,,Márkus Ica Hagyományőrző Népdal- és Nótakör Egyesület,, nemcsak karcagi, hanem több országos nyugdíjas rendezvényen lépett fel, képviselve Karcagot .

Az lelkes közösséget Szepesi Tibor Karcag Város polgármestere köszöntötte.

,,Márkus Ica nótaénekes vezetésével 2008-ban alakult meg a Karcagi Nótakör, sikeres működésüket mutatja, hogy időközben civil szervezetté váltak, nevük „Márkus Ica Hagyományőrző Népdal és Nótakör Egyesület”.

A tagok heti rendszerességgel találkoznak, készülnek fesztiválokra, dalos találkozókra, ünnepi műsorokra. Nótacsokraikkal szép perceket szereznek a karcagi Idősek Otthona lakóinak, rendszeresen fellépnek az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub Karcagi Csoportja rendezvényein, a farsangi, a tavaszi és az idősek-napi bálon. A Karcagi Akácliget Fürdőben évente megrendezett Országos Nyugdíjas Kulturális Találkozó szervezésében és lebonyolításában tevékenyen részt vett a Karcagi Nótakör tagsága.,,

A 15 éves megemlékezésről hamarosan részletes beszámoló a Karcag Televízióban...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.