Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 07. 07:00, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Kábítószerültetvényt számoltak fel Besenyszögön

Kábítószerültetvényt számoltak fel Besenyszögön

Háromfős banda bukott le, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai gyanúsítottként hallgatták ki a gyanúsítottakat.

Egy 46 éves tószegi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019-től kezdődően Besenyszögön, szülei lakóházának melléképületében kábítószernek minősülő növényeket termesztett 30 éves tószegi bűntársával. A növények gondozásába tevékenyen besegített a besenyszögi édesanya is, aki a palántákat a fia iránymutatása alapján nevelte, tápoldattal látta el, illetve részt vett a szüretelésében is.

A két férfi rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve a szárított növényi törmeléket 4000 forintos gramm áron értékesítette környékbeli lakosoknak – közölte a rendőrség.

A helyszíni szemle során a rendőrök 1120 gramm kábítószer gyanúját keltő zöld növényi törmeléket, a termesztéshez használt segédeszközöket, 48 tő növényt – amelyek az elsődleges botanikus szakértői vélemény szerint kábítószernek minősülő kannabisz palánták –, 70 már leszüretelt szárcsonkot, valamint vagyon-visszaszerzési tevékenység keretében mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO közreműködésével elfogta és előállította feltételezett bűnelkövetőket, akiket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak. A terheltek beismerő vallomást tettek. A nyomozó hatóság a két férfi őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg a besenyszögi asszony szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Kék hírek

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Április 16. 18:26, kedd | Kék hírek

TÍZ DÍLER RENDŐRKÉZEN

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

2024. Április 16. 08:36, kedd | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 5 körözött személyt fogtak, és 2 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség