Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2020. December 22. 00:00, kedd | Helyi

Karácsony a Hubai családban

Karácsony a Hubai családban

Hubai Imre Csaba, a NAK megyei elnöke szeretné gyermekeivel és unokáival tölteni a szentestét, de ez a létszámkorlát miatt most nem lehetséges.

Azt azonban nem szeretné, ha idén nem kóstolnák meg felesége által főzött, sütött hagyományos ételeket, így mindenkihez időben eljuttatják azokat.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a három gyermeke, a 11 unokája és 1 dédunokája most nem üli körbe szenteste a Hubai Imre családi asztalát, de a megszokott ízek mindegyikőjük asztalán ott lesznek.

Az ünnepi menüben lesz halászlé, pulykasült, mákos bejgli, a birkapörkölt egyaránt a borscs, a hajdúsági töltött káposzta - amit mindenki saját családja körében fogyaszt majd el.

Természetesen a karácsonyi ajándékok is időben megérkeznek az unokákhoz a kapott kívánságlista alapján. Feleségével azonban más ajándékok is érkeznek a gyermekeik fái alá. A hagyományokat is ápolják, hiszen van görög-katolikus, református, katolikus is köztük, de az együttérzést, az együttlétet csak telefonon, videón való beszélgetéssel biztosítják idén.

Hubai Imréék 52 éves házasok - az idén feleségével kettesben ünnepli majd a szentestét - s akkor adja át neki is a személyre szabott ajándékát, ami szintén a családi összetartozás alapját is erősíti. A kárpátaljai, szlovákiai rokonsággal telefonon tartják a kapcsolatot, személyesen, ha elmúlik a nehéz helyzet, akkor találkoznak majd.

Címkék: hubai imre, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.