Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2020. December 19. 11:01, szombat | Belföld
Forrás: vasarnap.hu

Karácsony öröme bennünk van – üzeni II. Efrém Ignác pátriárka a magyaroknak

Karácsony öröme bennünk van – üzeni II. Efrém Ignác pátriárka a magyaroknak

A héten ünnepélyes keretek között birtokba vehette Budapesten II. Efrém Ignác szír pátriárka az egyházellenes pártállam néhai vezetőjének budapesti villáját.

Az épület kulcsait Orbán Viktor miniszterelnök adta át az egyházi elöljárónak. A szír ortodox egyház budapesti központjáról, Magyarországnak a keleti keresztények megmaradásáért tett erőfeszítéseiről kérdezte a vasarnap.hu az Antióchiai Szír Ortodox Egyház vezetőjét.

– Miért éppen Budapesten került sor egy keleti keresztény központ felszentelésére?

– Négy évvel ezelőtt találkoztam először Orbán Viktor miniszterelnök úrral, aki megkérdezte tőlem: ha meghívnának Budapestre, eleget tennék-e a felkérésnek? Természetesen igent mondtam, és rövid időn belül el is látogattam Magyarországra, ahol részletesen ki tudtam fejteni véleményemet a közel-keleti keresztények helyzetéről, illetve megismerhettem a magyar kormány üldözött keresztényekkel kapcsolatos álláspontját.

Mindenben egyet tudtunk érteni. Hiszen a magyar kormány is azon az állásponton van, hogy a közel-keleti keresztényeknek helyben kell megmaradniuk és támogatni kell őket ebben.

A háborúk sújtotta országokban nemcsak a közbiztonság romlott meg, hanem a gazdaság is összeomlott, ezért a keleti keresztények megmaradásához anyagi támogatásra is szükség van. Az ebbéli kérésnek a magyar kormány eleget tett, és számtalan ehhez kapcsolódó projektet finanszírozott. Nemcsak nekünk, szír ortodoxoknak, hanem az összes keleti egyháznak nyújtott támogatást...

A teljes interjú ITT olvasható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.