Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 18. 19:08, hétfő | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KARÁCSONYKOR IS BIZTONSÁGOSAN

KARÁCSONYKOR IS BIZTONSÁGOSAN

A rendőrség a karácsony közeledtével hasznos tanácsokkal igyekszik felhívni a figyelmet a biztonságos vásárlásra. A módszereket megfogadva, biztonságban vásárolhatunk az ünnepre.

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít az év utolsó heteire. Az áldozattá válás megelőzése érdekében azonban kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy az ünnepi hangulatot ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!
A közelgő ünnepek előtt sok időt töltünk az ajándékok felkutatásával a karácsonyi forgatagban, vásárokban, ugyanakkor hajlamosak lehetünk megfeledkezni olyan alapvető dolgokról, mint az értékeink biztonsága.
Az elkövetők általában nem egyedül dolgoznak és - sokszor már előre kifigyelve - gyakorlottan választják ki, mely autót érdemes feltörni, mérlegre téve az azzal járó kockázat mértékét, valamint a várható zsákmány értékét.
Csak pillanatok kellenek ahhoz, hogy a gépkocsi ablakát betörjék, majd villámgyorsan távozzanak a megszerzett táskával. A bűncselekmény bekövetkezését ugyan egy riasztó azonnal jelezheti számunkra, azonban azt megelőzni helyettünk nem fogja!

Ne feledje, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

• Ne hagyjon mobiltelefont, GPS-t (a tartókonzolt sem) táskát, csomagot, továbbá egyéb értékes műszaki cikket, valamint személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait az utastérben, de a „kesztyűtartóban” sem! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjon a gépjárműben!
• Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót akkor is, ha csak pár percre száll ki! Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
• Használjon mechanikai (kormány-, pedál-, váltózár) védelmet is a riasztóberendezés mellett!
• Ha a gépkocsiba rádiót, cd-, mp3 lejátszót vásárol, olyan készüléket vegyen, amelynek levehető előlapja van, vagy fiókszerűen kihúzható!
• Ha módjában áll, vegye igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket!

Előfordulhat, hogy az elkövetők ki- és beszálláskor megszólítják a kiszemelt áldozatot, majd különféle módon elterelik figyelmét, így a már nyitott utastérből észrevétlen ellophatják értékeit! A figyelemelterelő módszerek tárháza óriási. Legyen éber és körültekintő!

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.