Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. December 24. 09:58, péntek | Helyi

KARÁCSONYRA KÉSZÜL PLÓSZ CSILLA

KARÁCSONYRA KÉSZÜL PLÓSZ CSILLA

Plósz Csillát, a KÁAMI intézmény vezetőjét kérdeztük arról, hogyan készül a karácsonyra s mi kerül az ünnepi asztalra?

Szabolcsi születésűként természetesen a szabolcsi töltött káposzta - ami kicsit másképp készült mint a karcagi - nem hiányzik az ünnepi asztalról, ahogy a bejgli és a különleges sütemények sem.

S hogy milyen színben pompázik majd a fenyőfa, az tulajdonképpen aznap dől el, lehet, hogy piros-arany vagy fehér, vagy más színben díszíti fel az igazgatónő a család fáját, hangulatától függ. S persze ez valóban az utolsó pillanatban készül, az ajándékokkal azonban jobban áll.

Az ajándékokat igyekszik időben beszerezni és a személyességre is törekszik, számára nem az értéke fontos az ajándéknak, hanem, hogy együtt lehet szeretteivel.

A szeretet ünnepén egy kis pihenésre is lesz ideje, bár szenteste előtti napokon még Karcagon lép fel művészeti iskolás tanítványaivalés az általa vezetett kórusokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.