Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 14. 05:01, hétfő | Helyi

KÁRÁSZNAP TISZADERZSEN

KÁRÁSZNAP TISZADERZSEN

A kárászok egyik része üstökben rotyogott, a többi finom bundában sült a látogatók legnagyobb örömére a tizennegyedik alkalommal megrendezett Kárásznapon, Tiszaderzsen.

A rendezvényen ezer adag sült hal került kiosztásra.
A Vármegyénkben élők identitásának alapja a helyi közösségek által megőrzött és átadott hagyományokon nyugszik.

Így van ez Tiszaderzsen is.

A rendezvényen részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Fazekas Sándor korábbi földművelésügyi miniszter, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei közgyűlés elnöke és Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs község polgármestere.

A Tisza-tavi gasztrokultúrális eseményen a környező településekről származó, és a hagyományos halételek sütésének és főzésének áldozó csapatok is összemérhették tudásukat.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Fazekas Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnőke közösen köszöntötték Székelyderzs község delegációját, a két település testvér településsé válása alkalmából is.

A rendezvényen felléptek többek között Oláh Gergő,
Auth Csilla is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.