Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 31. 08:51, kedd | Helyi

Karcag Kupa

Karcag Kupa

A városi sportcsarnokban rendezte meg idei első asztalitenisz versenyét a Kováts DSE. Csornai Csaba szakosztályvezetőtől megtudtuk, városunkban már az 1950-es években volt asztalitenisz.

Tehetséges fiatalok alkották a gerincet és hamarosan országosan is elismertté vált a karcagi asztalitenisz. Évente egy-két alkalommal rendeztek Karcagon országos ranglista versenyt, ahol megfordultak későbbi híres sportolók is.

A fiatalok fejlődése töretlen volt, így nőhetett ki közülük két nagyszerű sportoló (Sidó Nóri – női NB I. Csepel és Horváth Zoli, aki válogatott kerettag is volt.

Ebben az időben Karcagon női NB II-es csapat és férfi NB III-as csapat szerepelt a nemzeti bajnokságban. Az 1980-as évektől hosszú csend következett, nem volt szervezett ping-pong Karcagon, egészen az ezredforduló környékéig. Ekkor tért haza Péter László, régi kiváló sportember, aki társaival (dr. Farkas Béla, Kajtács Zoltán) újjászervezte a karcagi asztaliteniszt.

Az önkormányzat segítségével megteremtődtek a sportág alapvető feltételei és Karcag város csapata hamarosan a megyei bajnokságban szerepelt. Rendszeressé váltak az edzések, az új bázis a Kováts Mihály Általános Iskola lett, a csapat a Kováts Diák Sportegyesület neve alatt szerepel.

Péter Laci fiatalokat is vitt a szakosztályba és kiváló asztaliteniszezőket nevelt: Szepesi Bence - későbbi NB I-es játékos, Nagy Norbi, Kovács Miki, Dobrai Pisti - akik a ma játékosai, aktív sportolóként. Péter Laci volt az, aki először rendezte meg – közel tíz éve – a Csokai István Emlékversenyt, amely rendezvény a kezdeti nehézségek után országos találkozóvá vált és napjainkban a veterán ranglista – versenysorozat egyik kiemelkedő országos eseménye.

Hamarosan valóra vált a nagy álom: Karcag csapata újból az NB III-ban szerepelt, igaz két kiváló sportoló segítségével – Skumáth István és Kovács Sándor személyében, akik ma is aktív tagjai a csapatnak. Őrizzük a karcagi asztalitenisz nagy alakjainak emlékét: évek óta megrendezzük a Csokai István, a Nagy Jenő és a Péter László Emlékversenyeket, amelyek napjainkra országos rendezvényekké váltak, alkalmanként 100-120 fő részvételével.

több alkalommal rendeztük és rendezünk kelet-magyarországi és régiós versenyeket minden korosztályban. Új kezdeményezés volt az Alkotmány Kupa Verseny, amely 2017-től Karcag Kupa névre változik. Egyik legnagyobb rendezvényünk a Szent István Kupa Nemzetközi Asztalitenisz Verseny. Karcag ad otthont a megyei egyéni és páros bajnokságnak, amely országos ranglista pontokat is ad. Évente kétszer rendezzük Karcag város egyéni és páros bajnokságát. Sportolóink rendszeres résztvevői az országos versenyeknek. Az elmúlt néhány évben jelentősen nőtt a szakosztály létszáma: napjainkban 42 fő sportol rendszeresen, közülük 14 fő utánpótlás korú.

Heti három edzésen történik a felkészülés a bajnokságokra és versenyekre szakképzett, tapasztalt edzők irányításával. A fiatalok közül ketten az országos ranglistán szerepelnek, itt további eredmények várhatóak. Nagyot javultak a tárgyi feltételek az iskolákkal való együttműködés során: pályázati úton jutott Karcagra az elmúlt két évben 12 db minőségi versenyasztal és 2 db korszerű adogatógép. Ma már ott tartunk, hogy bármilyen országos versenyt tarthatunk 16 db jó minőségű, egyforma típusú asztalon, teljes berendezéssel. Karcag lett a megye versenyközpontja, a város asztalitenisz sportja országosan is ismert és elismert- mondta szakosztályvezető.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.