Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Március 08. 06:25, kedd | Helyi
Forrás: Karcagi Hírmondó

KARCAG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSE

KARCAG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSE

Megtartotta február havi rendes ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testület a Városháza 1. sz. Tanácskozótermében

Megtartotta február havi rendes ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testület a Városháza 1. sz. Tanácskozótermében , amely során beszámolók, alapítványi támogatás és számos javaslat került megtárgyalásra, valamint megszavazásra.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt a következő napon (február 25.) esedékes kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmával 1 perces néma felállással tisztelegtek a testület tagjai és az ülésen jelenlévők az elhunyt áldozatok, valamint a meghurcolt családok és hozzátartozóik elméke előtt.

A megemlékezés után Rózsa Sándor jegyző adott tájékozatást a két testületi ülés közötti időszakban történt legfontosabb eseményekről, majd Szepesi Tibor polgármester felhívta a figyelmet a gépjárműadó első részletének befizetése, amelyet ez év március 15-ig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére szülséges teljesíteni.

Ezt követően a napirendi pontok megtárgyalására tért a testület, melynek első pontja a Karcag Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 5/2021 (II.15.) önkormányzati rendelet módosítása, amelyet egyhangúlag szavazatt meg a testület, majd a második napirendi pont a Karcag Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 1/2022. (I.28.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozott, amely szintén egyhangúlag került megszavazásra. Harmadik napirendi pontként a közterületek elnevezéséről, valamint az ingatlanok házszámozásáról szóló 23/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelet módosítására tett javaslatot tárgyalt a Képviselő-testület, amelyet úgyszint elfogadott a testület, majd az Önkormányzat tulajdonában álló helyi közutak, közterületek kezeléséről, valamint az útcsatlakozás-létesítések és a burkolatbontások szabályairól szóló rendelet-tervezetre ugyancsak, amely rendelet szabályozza az önkormányzat tulajdonában álló közterületek kezelésének, védelmének és igénybevételének szabályait. A testület egyhangúlag fogadta el a napirendi pontot.

Ötödik napirendi pont a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár 2021. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadása, amelyet az intézmény igazgatója, Sótiné Szathmári Dóra felszólalásában kiegészített, valamint köszönetét fejezte ki a Képviselő-testületnek azért a támogatásért, ami által az intézmény munkája a kultúrális szektor számára ilyen megterhelő időszakban is problémamentesen megvalósulhatott. A beszámolót a testület egyhangúlag elfogadta, ahogy a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár 2022. évi munkatervének jóváhagyása is hasonlóképp megtörtént. Ezt követte a Györffy István Nagykun Múzeum 2021. évi tevékenységéről szóló beszámoló. Dr. Nagy Molnár Miklós igazgató szóbeli kiegészítéssel élve hozzátette: A nehéz járványügyi időszak ellenére több, jelentős eredményt tudhat maga mögött a múzeum. Egyike ezeknek, hogy a Kántor Sándor Fazekasházban megnyílhatott a fazekasműhely, illetve rendelkezik fazekassal is. Ezennel egész évben látogatható az épület. A beszámoló, valamint a következő napirendi pont tárgyát képző munkaterv jóváhagyása az előzőekhez hasonlóan, mindkét esetben, egyhangúlag elfogadásra került.

A Karcag városban működő szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztása úgyszintén egyhangúlag került megszavazásra, melyet a Medicopter Alapítvány támogatására tett javaslat követett. Karcag Város Önkormányzata 2015.óta folyamatosan támogatja az alapítványt, így természetesen jelen ülésen is megszavazta a Képviselő-testület, hogy működését támogassa. Ezt követően a Karcag belterület, 139/A/2 hrsz-ú ingatlan résztulajdonának megvásárlására tett javaslat szintén elfogadásra került, mellyel az önkormányzat növelheti ingatlan vagyonát. A Karcag, Laktanyában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiség, a Karcagi Hagyományőrző Talpas Íjászkör Egyesület részére történő bérbeadása szintén támogatásra került, ami által ezen helyszínen folytathatják a hagyományőrző munkát.

Tizenhatodik napirendi pont a városi élelmezési munkacsoport megalakításáról szóló 283/2021. (XII.16.) „kt.” sz. határozat módosítására tett javaslat, mely szerint állandó meghívottként Zsoldos István közegészségügyi szakértő meghívása történt meg a bizottságba, amelyet a testület egyhangúlag elfogadott. Ezután a fotovoltaikus 15 MW kapacitású erőmű megépítéséhez szükséges terület biztosításának javaslata is támogatásra került, amely által egy napelempark létesülhet.

Ezt követően a 17. napirendi pont a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló javaslat volt, melyet egyhangúlag elfogadott a Képviselő-testület. A további napirendi pontok megtárgyalása zárt ülés keretében történt. Pótnapirendi pontként a 2022. évi lakossági víz -és csatornaszolgáltatás támogatására való pályázat benyújtására tett javaslatot tárgyalta a testület, amely úgyszintén egyhangúlag elfogadásra került.

A testület munkaterv szerinti követ­kező ülését várhatóan máricus 31-én, csütörtökön tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.