Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 02. 21:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag Televízió

Karcag Város polgármesterének tájékoztatója

Karcag Város polgármesterének tájékoztatója

A főtéren járdafelújítás zajlik...

A leendő rendőrségi épület helyén, a József Attila utca - Széchenyi sugárút sarkán lévő telken beszélgettünk Dobos László polgármesterrel arról, hol tart az épület megvalósításának a terve.

- Ezt az ingatlant sok évvel ezelőtt adtuk át egy jelképes összegért a Belügyminisztérium számára azért, hogy egy új rendőrkapitányság épüljön Karcagon. Most úgy tűnik, sikerül ezt a tervünket megvalósítani. Egy levélben kaptunk értesítést Pintér Sándor belügyminiszter úrtól arról, hogy 2017-ben kapitányság új épülete fel fog épülni.

- A bontási munkálatokat a Városgondnokság végezte. Mikor kezdődik a kivitelezés?

- A városgondnokság feladata az volt, hogy egy üres telket biztosítson az építkezés számára. Még nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik az építkezés, látványterveket már láttunk erről többet is. Remélem, hogy egy olyan épület kerül itt megépítésre, amely őrzi a karcagi hagyományokat, a legfontosabb épületeink stílusjegyeit is magán hordozza. Reméljük, a kivitelezés is hamarosan elkezdődik, az építkezés már nem rajtunk múlik. Szerintem egyébként pompás helyen lesz az új kapitányság. Jelenleg a városházán bérelnek a rendőrség egy részt, itt azonban egy modern, 21. századi épület valósul majd meg.

- A főtéren járdafelújítás zajlik.

- Tavalyi évben már elkezdődött a főtérnek a díszkővel történő járdaépítése ezt a munkát folytatjuk. Egy komoly összeget különítettünk el a költségvetésben járdaépítésekre, kátyúzásra. Fő szempont volt, hogy a főtér megfelelő módon nézzen ki. Most a Kertész József utca és áruház sarka közötti szakasz munkálati folynak. Ez nagy valószínűséggel a birkafőző fesztivál idejére elkészül, s azt követően folytatódnak a munkák a Széchenyi sugárút felé. A tervünk az, hogy U alakban teljesen körbeérjen ez a járdaépítési szakasz oly annyira, hogy a közbülső átjáró szakaszokat is szeretnénk ilyen színes kővel kialakítani.

- A főtér más részén lesz-e járdaépítés?

- A régi buszmegálló előtti járdán a díszburkolat tavaly már elkészült, de a megálló helyét szeretnénk megszépíteni, hiszen most hepehupás. Felszedjük a betont és a Városgondnokság munkatársai által gyártott térkővel újraburkoljuk ezt a részt. Ez akkorra készül el, mire a Tour de Hongrie mezőnye ideér városunkba. Természetesen a Dózsa György úttól a Horváth Ferenc utcáig is el fog készülni ez a díszjárda szakasz, de megvárjuk amíg a bíróság-ügyészség épülete felépül, hiszen most felesleges lenne kialakítani, hogy az építkezés közben sérüljön, károsodjon. Ez a szakasz akkor készül, ha az új épület megépül.

- A volt cipőipari ktsz. piaci épületénél is munkák folynak. Úgy tudjuk, ez nem önkormányzati ingatlan.

- Nem önkormányzati beruházásról van szó, magántulajdonban volt és van is az épület, csak tulajdonosváltás történt. Az új tulajdonosnak vannak elképzelése, csak előtte átalakítást kell az épületen végrehajtani, üzleteket fog itt kialakítani. Mindannyiunk örömére egy megújult épület fog itt állni, kiszolgálva a vásárlókat.

- Nemrég beszéltünk arról, hogy a piacnál is lesznek fejlesztések.

- A látványtervek elkészültek. A jelenlegi nyitott piac fölé azért, hogy kulturáltabb, kellemesebb legyen a vásárlás, fedett tetőt szeretnénk, pályázati lehetőséggel. A tervek szerint egy nyaktaggal lenne ez a rész a piac épületével összekötve, oldala nem lesz, csak tető készül a szabadon álló piaci területre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.