Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 30. 08:13, vasárnap | Helyi

Karcagi Győzelem

Karcagi Győzelem

Küzdelmes meccsen tartottuk itthon a három pontot
Bő egy hónap után győzött ismét hazai közönsége előtt a Karcag

A megyei bajnokság 25. fordulójában a tabellán 9. helyen álló Újszász látogatott Karcagra. Mindkét együttes jó előjelekkel várta a találkozót, a vendégek egy hete Fegyverneket győzték le 6:0-ra, a mieink pedig Csépán nyertek 3:1-re, ráadásul eltiltás után Erdei és Szentannai is visszatért a kezdőcsapatba, így mindenki bizakodva várta a kezdő sípszót.

A mintegy 120 néző legnagyobb örömére egyik gárda sem finomkodva vágott bele az összecsapásba, lendületes, jó iramban kezdődött a mérkőzés. Még az első perc sem pörgött le, amikor a karcagiak szöglethez jutottak, Szentannai mesteri tekerésére pedig Szőke Norbert robbant be jó ütemben, és 6-7 méterről betérdelte a vezető karcagi gólt Kovács György kapujába. Szőke 2015 májusa után volt ismét eredményes, a mai találata pedig kellően megágyazott egy jó meccsnek. A gyors hazai gól feltüzelte az újszásziakat, Mérész Zoltán csapata igyekezett látványos, kombinatív és szép focival felérni a Karcag kapuja elé, ám próbálkozásaik nem jártak sikerrel. A félidő felére sajnos kicsit leült a játék, nem dúskáltunk a gólhelyzetekben, de még kósza lövéseket sem jegyezhettünk fel. A folytatásban a pontrúgásaink azért rendre tartogattak magukban egy kis veszélyt, Szentannai egyik kísérlete a kapufa tövéről hagyta el a játékteret, majd előbb Farkas, később Szívós Gergő is eltalálta a keresztlécet, de az eredmény nem változott. Egészen a 45. percig, amikor ismét Szentannai végzett el szögletrúgást, beadását pedig az élete első felnőtt gólját szerző Farkas Sándor bombázta be védhetetlenül a kapuba, így 2:0-val fordulhattunk rá a második félidőre.

Sajnos a játék képe a szünet után sem változott, sok hibával játszottak a csapatok, a kapusok pedig akár rejtvényt is fejthettek volna, egyik fél sem sziporkázott a helyzetek kialakítása terén. Az idő múlásával Orosz és Mérész is elkezdte frissíteni a csapatát, és a találkozó hajrájához érve a vendégek igyekeztek egyre nagyobb nyomás alá helyezni a Karcagot, mezőnyben időnként a mieink fölé is nőttek, de végig veszélytelenek voltak Fekete kapujára. Az újszászi lelkesedés azonban a 87. percben gólt eredményezett, egy pattogó labdát Szarvák Krisztián nagy erővel ragasztott be a jobb felső sarokba, ami 2016 októbere óta az első idegenben szerzett góljuk lett a bajnokságban. A hátralévő percekben a vendégek - megérezve a vérszagot - mindent egy lapra feltéve támadtak, de helyzetig már nem jutottak el, Erdélyi játékvezető pedig 2 perc hosszabbítás után 2:1-es állásnál fújta le a találkozót.

Akadozó támadójátékunk ellenére sikerült két gólt szereznie csapatunknak, és összességébe véve megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Folytatás jövő héten a listavezető Jászárokszállás otthonában. Hajrá, Karcag!

Halmai Márton

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

2024. Április 23. 09:33, kedd | Helyi

ITTASAN KERÉKPÁROZOTT, TÖBBSZÖRÖS CSONTTÖRÉS LETT A VÉGE

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves törökszentmiklósi férfival szemben, aki ittasan, élettársát a csomagtartóra ültetve kö