Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Március 01. 06:25, kedd | Helyi

KARCAGI HÁZI KELT TÉSZTÁS SÜTEMÉNYEK

KARCAGI HÁZI KELT TÉSZTÁS SÜTEMÉNYEK

A  házi kelt tésztás sütemények versenyére 19 süteményt neveztek a karcagi és püspökladányi versenyzők.

A zsűri tagjai voltak. Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője,Gulyás Ferencé, a Madarász Imre Egyesített Óvoda vezetője és Daróczi Erzsébet újságíró.

A zsűri nevében Daróczi Erzsébet a Karcag Tv munkatára ismertette az eredményeket. Mint elhangzott, külön öröm, hogy a hölgyek mellett volt egy férfi versenyző is. A legfiatalabb nevező 17, a legidősebb 92 éves volt, s két anya- lánya sütemény is megmérettette magát.

A zsűri a süteményekről sorszámok alapján döntött.
A legtöbben ferdinándot sütöttek, de volt több pogácsa és kalács is. Kóstoltak gluténmentes és tönkölybúzás sütit is a feledésbe merülő régi karcagi sütemény, a rakott kifli mellett, amit egy fiatal nevező sütött. A paraszt kifliket, buktákat többen saját főzésű birsalma és szilvalekvárral ízesítették. A legfiatalabb versenyző pedig a sámán papucsához sós kosárkatartót is készített.

A zsűri két különdíjatis átadott, Laczik Dénesné a legfiatalabb17 éves Mátyus Boglárka, Daróczi Erzsébetkülöndíjáta 92 éves Somogyi Péterné kapta. A zsűri hat arany, hét ezüst és hat bronz minősítést is átadott.

A versenyen maximális pontszámmal Kiemelt Arany minősítéstvehetettát ferdinándjáértSzabóné Szilágyi Szilvia. Az arany minősítéshez a díjakat az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

dén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.