Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 29. 18:42, hétfő | Helyi

Karcagi Járási Hivatal Közleménye

Karcagi Járási Hivatal Közleménye

...tartós adathordozókról véglegesen törölhetők a személyes adatok.

2021. december 1. napjától a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján (https://nmhh.hu) teszi elérhetővé a fogyasztók számára azt az informatikai programot, amely segítségével egyes tartós adathordozókról véglegesen törölhetők a személyes adatok. Az adattörlő alkalmazás a kereskedő által biztosított címkén szereplő adattörlő kóddal aktiválható, és a fogyasztó számára egy – az adattörlő alkalmazás által támogatott – tartós adathordozó adatainak egyszeri törlésére biztosít lehetőséget (726/2020. (XII.31) Kormányrendelet).
A kereskedő a címkét a vásárlás megtörténtét igazoló számviteli bizonylathoz, jótállási jegyhez, vagy a tartós adathordozó csomagolásához csatolja, és a fogyasztó részére térítésmentesen átadja.

Kérem éljenek a jogszabály adta lehetőséggel!

-------------------------------------------------------

Tisztelt Tartós Adathordozót Forgalmazó
Kereskedők!

Az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII.31) Kormányrendelet alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az adattörlő alkalmazás használatát térítésmentesen biztosítja a kereskedő által a fogyasztó részére átadott címkével.

A kereskedő a címkét a székhelye, vagy telephelye szerinti illetékes járási hivatalban veheti át. A Karcagi járásban: Karcagi Járási Hivatal Hatósági Osztály (5300 Karcag, Kossuth tér 1. sz. 1. em. 9. sz iroda; Tel.: 59/795-141; 59/795-153).
Az ügyintézők neve: Branstädter Edit, Bihari-Angyal Zsuzsanna hatósági feladatokat ellátó kormánytisztviselők
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 7.30– 16.30 óráig
Kedd: ügyfélfogadás szünetel
Szerda: 8.00 – 16.00 óráig
Csütörtök: 13.00 – 16.00 óráig
Péntek: 8.00 – 12.00 óráig

Felhívjuk a kereskedők figyelmét, hogy a címke átvételekor az alábbi dokumentumokat kell bemutatni:
- A kereskedő kereskedelmi tevékenység végzésére való jogosultságának igazolását (a kereskedelmi tevékenység végzésére jogosító okirat: a jegyzőtől kapott működési engedély vagy igazolás).
- A járási hivatalban címke átvételére csak a cégjegyzésre jogosult vezető, vagy annak meghatalmazottja jogosult (aláírási címpéldánnyal és/vagy általános meghatalmazással).
Az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásához bélyegző szükséges.

A címkék átvétele érdekében kérem, hogy haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a járási hivatal tisztviselőivel.

Hodos Julianna
Karcagi Járási Hivatal hivatalvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.