Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 20. 05:00, szombat | Helyi

KARCAGRÓL IS ZARÁNDOKOLTAK A PÁPÁHOZ

KARCAGRÓL IS ZARÁNDOKOLTAK A PÁPÁHOZ

A hazánkba érkezett Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére több ezer zarándok érkezett.

Karcagról is többen vonattal indultak Budapestre, mert a MÁV-Start díjmentes utazást biztosított az ország bármely pontjáról.

Somogyi János egyrészt az ingyenes utazás miatt választotta a vonatot, másrészt azért, mert úgy vélte, autóval ezen a napon lehetetlen lenne parkolni Budapesten. A több órás dugók miatt vagy egy váratlan baleset miatt pedig biztos lekésnék a Szentatyával való találkozást, amire régóta készült már lelkiekben.
Somogyi Gabriella számára is nagyon fontos volt, hogy találkozhat Ferenc pápával.

Előzetesen egy fővárosi gyülekezethez is bejelentkeztek, így a Március 15. térről, a Belvárosi Plébánia templom elől énekelve, imádkozva indulnak majd gyalogos zarándoklattal a Kossuth térre, Ferenc pápa szentmiséjére. Emiatt a vonat tűnt megbízhatónak és pontosnak az ő számára is. A békéért, hazánkért és családja biztonságáért, jövőjéért is fontos számára a több tízezer emberrel közös ima, amelynek erejében hisz, a Szentatyával való közös imádságból pedig töltekezni fog majd a hétköznapokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.