Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 24. 07:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Karddal és más eszközökkel támadt haragosaira négy férfi

Karddal és más eszközökkel támadt haragosaira négy férfi

Vádat emelt négy férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Miskolci László főügyész a vádiratot ismertetve elmondta: a vádlottak 2019 szilveszterén Ózdon egy családi házban vendégségben voltak. Az éjszakai órákban közülük ketten ittas állapotban átmentek a szomszédos házba, ahol agresszív fellépésük miatt szóváltásba kerültek az ott lévőkkel. Az egyik vádlott megfejelte a családfőt, majd dulakodni kezdtek, de a háziak felülkerekedtek, kituszkolták őket a lakásból. A verekedést kezdeményező vádlott azzal a fenyegetéssel távozott, hogy elmegy egy kardért és leszurkál, megöl mindenkit.

Később visszatért a karddal, rátámadt a bentiekre, akik védekezésül vasvillát, lapátot fogtak, míg a családfő a karddal támadóval szemben egy fém vízmértékkel védekezett. Közben a kezén többször megsérült. A támadókat sikerült kiszorítani a házból, de a kardot használó vádlott az udvaron újból rátámadt a családfőre, míg vádlott-társai köveket, téglákat és kéziszerszámokat dobáltak a család felé. A családját védő férfi fejét végül a karddal megvágták, a sértett az arcán mély, vágott sebbel járó sérülést szenvedett el, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem halt meg.

Az ügyészség a karddal támadó büntetett előéletű, valamint a lapátnyéllel támadó, szintén büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a támadásban részt vevő két másik, büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:36, kedd | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 5 körözött személyt fogtak, és 2 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Kék hírek

KÉT NAP, HÉT BŰNCSELEKMÉNY

A hétvégén négy járművel próbálkozott és kettőt el is lopott egy fegyverneki férfi, mindkét kocsiban benne maradt az indítókulcs.