Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 02. 05:02, csütörtök | Helyi

KARDDAL PRÓBÁLTA BEHAJTANI A MUNKABÉRTARTOZÁST

KARDDAL PRÓBÁLTA BEHAJTANI A MUNKABÉRTARTOZÁST

A Jászberényi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfivel szemben.

A vádlott Jászfényszarun az 5 ezer forintos munkabér követelésének egy kard segítségével próbált meg érvényt szerezni. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A vádirat szerint a férfi 2022. november 24-én, késő délután személygépkocsival megjelent az ismerőse Jászfényszaruban lévő házánál. A ház előtt beszélgetve a férfi munkát ajánlott az ismerősének, majd felszólította, hogy adja meg neki az 5.000 forintos munkabér tartozását.
Mivel a férfi tagadta, hogy tartozna, a pénzt követelő férfi elővett a gépkocsijából egy 52 cm pengehosszúságú kardot, és azzal a másik férfi irányába, csekély erővel szúró mozdulatot tett, amelyet ő a kezével elhárított, így a mellkasán egy hámkarcolással járó, 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A megtámadott férfi kiütötte a másik kezéből a kardot, ezután a földre kerültek, és itt a pénzt követelő többször, kis erővel, ököllel megütötte a követelését vitató férfit. A férfi a követelt pénzt végül nem adta át.
A járási ügyészség a büntetlen férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a próbaidő alatt a férfi pártfogó felügyelet alá helyezésére, továbbá a kard elkobzására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.