Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. November 07. 20:38, csütörtök | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Katasztrófavédelem hírei

Katasztrófavédelem hírei

Vízalámosás miatt beszakadt az úttest egy része egy gépjármű alatt tegnap este Kunmadarason, a Veréb utcában.

Két helyen kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Kunhegyes külterületén kora reggel egy fa dőlt az úttestre, amit a település önkormányzati tűzoltói kézi erővel távolítottak el. A szolnoki Városmajor úton – szintén a reggeli órákban – egy buszmegálló környékén dőlt ki egy fa, ami eközben egy másik fa ágait is letörte. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

Kigyulladt egy deszkából készült, tizenhat négyzetméteres fatároló tegnap este Jászkiséren, a Sólyom utcában. Az építményben körülbelül harminc mázsa fát tároltak, amely jelentős részben égett, veszélyeztetve a közeli lakóépületet. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd hőkamerával utómunkálatokat végeztek. A tűz nem terjedt tovább.

Vízalámosás miatt beszakadt az úttest egy része egy gépjármű alatt tegnap este Kunmadarason, a Veréb utcában. Mint kiderült, egy eltört meleg vizes csővezeték okozta a problémát. Miután a szolgáltató szakemberei elzárták a vizet, a karcagi hivatásos tűzoltók stabilizálták a járművet, majd drótkötél segítségével kihúzták és biztonságba helyezték."

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 18:52, szerda | Helyi

RANGOS SÉFISKOLÁT VÉGZETT EL

Szatmári János mesterséf egy rangos séfiskolát végzett el, amivel jogosult lett arra, hogy nemzetközi versenyeken bíráljon.

2019. November 20. 18:51, szerda | Helyi

ERKEL FERENCRE EMLÉKEZTEK

A névadóra, Erkel Ferenc zeneszerző, sakkmester, karmester és zongoraművészre emlékeztek születésnapja alkalmából a Karcagi Általános Iskola és AMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézményében.

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

HADTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

II. világháborús hadtörténeti kiállítást szervezett egy magánházba Albert Krisztián gyűjtő. Vele beszélgettünk.

2019. November 19. 18:44, kedd | Helyi

VERS- ÉS MESEMONDÓ VERSENYEKRE KÉSZÜLNEK

Az új tanévben is több vers- és mesemondó versenyre készülnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola diákjai. Erről kérdeztük Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettest.