Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Április 22. 09:38, hétfő | Helyi

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

KATASZTRÓFAVÉDELMI  VERSENY

Területi Elsősegélynyújtó és Katasztrófavédelmi Versenyt tartottak április a kunhegyesi sportcsarnokban.

A versenyre hét település - Kunhegyes, Tiszafüred, Kenderes, Karcag, Nagyiván, Kisújszállás, Abádszalók -
15 általános és középiskolás csapata jutott be - tudtuk meg Molnár László ezredestől, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjétől.

A csapatok számot adtak polgárvédelmi és tűzoltói felkészültségükről is a 12 állomáson.

A katasztrófavédelmi versennyel egy időben volt a területi vöröskeresztes elsősegélynyújtó verseny döntője is. Mint Orvos Anetta Csillától, a Vöröskereszt Karcagi Területi Szervezete vezetőjétől megtudtuk, elméleti Vöröskereszt történeti kérdésekre is válaszoltak a csapatok, a gyakorlati helyszíneken égési, baleseti sérülteket láttak el, s közben az ambubabán az újraélesztést is bemutatták a mentősökből álló zsűri előtt.

A szakember szerint a versenyre érkező fiatalok nagyon felkészültek voltak és biztos nem fognak kétségbe esni, ha ugyanilyen eseteket látnak az utcán. A verseny győztesei a szolnoki megyei döntőn vesznek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 09:35, szombat | Helyi

Suzuki zenei koncert volt

A Nagykunsági Kulturális Napok keretében a Déryné Kulturális Központban adott hangversenyt a nemzetközi Suzuki zenei táborban és mesterkurzuson résztvevők csapata.

2019. Augusztus 21. 20:24, szerda | Helyi

Horgászverseny

Negyvenketten - köztük öt hölgy- vett részt a karcagi Nagykun Horgász Egyesület Nagykunsági Kulturális Napokhoz kapcsolódóan megtartott vasárnapi nyílt felnőtt horgászversenyén a Téglagyári tónál.

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

2019. Augusztus 19. 09:03, hétfő | Helyi

Nagyné László Erzsébet tájékoztatója

Az utóbbi egy hónapban több alkalommal a médiában megjelent, személyemet – és mára már részben a Kátai Gábor Kórház dolgozóit is - negatívan érintő hírekkel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adom: