Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Április 28. 05:00, péntek | Helyi

KÁVÉSZÜNET

KÁVÉSZÜNET

A Városháza Kántor Sándor termében, immáron második alkalommal került megrendezésre a Kávészünet elnevezésű program.

A rendezvényre a helyi telephellyel rendelkező, legnagyobb iparűzési adót befizető vállalkozások voltak hivatalosak.

A program elsősorban a vállalkozások és az önkormányzat produktív együttműködését helyezte fókuszba.
Az eseményen jelen volt Szepesi Tibor polgármester, Pántya József útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár, Páldi Tamás a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezetője, valamint Karancsi Tamás a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője.

Ahogyan a polgármester rámutatott, fontos, hogy a helyben működő vállalkozások vezetőivel rendszeresen találkozzanak, ezáltal olyan fórumot biztosítva nekik, ahol különböző témákban hasznos és számukra fontos információkat kaphatnak.
-Kell egy olyan kapcsolat az önkormányzat és a vállalkozói réteg között, amely biztosítani tudja azt, hogy fejlődni tudjon a város, hogy megismerjük egymás gondolatait és elképzeléseit annak érdekében, hogy közösen, együtt munkálkodva tudjuk fejleszteni a településünket. Súlyponti feladat az, hogy a már meglévő munkahelyek továbbfejlődjenek, valamint újak jöhessenek létre. Ez az iparűzési adón keresztül hasznos az önkormányzatnak is, hiszen abból tudunk különböző elképzeléseket megvalósítani. Tehát kiemelt tényező, hogy egymásra támaszkodjunk, emiatt lényeges az, hogy ismerjük egymást elképzeléseit, lehetőségeit és megosszuk azokat az információkat, amelyek szükségesek a közös cél eléréséhez-emelte ki a városvezető.

A polgármester a továbbiakban elmondta, hogy míg az elmúlt alkalommal adóügyi és energetikai kérdésekkel foglalkoztak, addig a mostani összejövetel a pályázati lehetőségeket, valamint az M4-es gyorsforgalmi út fejlesztését vette górcső alá.

A továbbiakban Pántya József útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár az M4-es autóút fejlesztéséről beszélt.
Ahogyan elmondta az M4-es számos eredményt tud felmutatni, hiszen már Törökszentmiklósig ér el a gyorsforgalmi út.

-A tavaly év végi projekt a következő harminc kilométer, amely Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszt foglalja magába. Hatályba tudtuk léptetni a kivitelező szerződését és a munkaterületet átadva megkezdődhetett a munka. El fogunk jutni oda, hogy 2025 év végére Kisújszállásig elkészül az M4-es gyorsforgalmi út és egy ideiglenes végcsomóponttal, a karcagiaknak is elérhető távolságba kerül. Ahogyan említettem ez állami beruházásban megvalósuló rész, az M4-es további folytatása pedig,-amely mintegy hatvan kilométer-a szerződésben foglaltaknak megfelelően koncessziós feladatként fog elkészülni Kisújszállás és Karcag érintésével Püspökladány és Berettyóújfalu eléréséig. Itt állami feladatként szerepel még a Karcag térségét érintő módosított nyomvonal engedélyes terveinek elkészítése, ennek a közbeszerzését a terveink szerint ebben az évben kiírjuk és a jövő évben a tervezési feladat pedig folytatódni fog. Ezen projekt részeként szeretnénk Karcag keleti elkerülőt továbbvinni, hiszen a tavalyi évben szintén sikerült a Karcag keleti elkerülőnek a környezetvédelmi munkarészét és engedélyét megszerezni, így tovább kell lépni az engedélyes és kiviteli tervek megvalósítására. A tervek rendelkezésére állását követően tudunk majd a kivitelezésről beszélni, de a cél változatlan; keletről úgy kell elkerülni Karcagot, hogy a város több ponton elérve feltárjuk a keleti részét is és egy jobb mobilitást biztosított közúti infrastruktúrát hozzunk létre. Az M4 önmagában meghozza azt a lehetőséget, amely Karcag számára egy kivételes adottság lesz, akár az itt élőknek, akár az ide betelepülni kívánó vállalkozásoknak is-ismertette a helyettes államtitkár.

Páldi Tamás a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezetője, valamint Karancsi Tamás a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezetője a Hazai és Európai Uniós pályázati lehetőségekről és tapasztalatokról tartott előadást.

A tanácskozás az beszámolók ismertetése mellett, remek alkalmat teremtett a kötetlen beszélgetésekre, valamint az eszmecserékre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.