Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Május 25. 17:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

KÉK NEFELEJCS

KÉK NEFELEJCS

Vigyázzunk gyermekeinkre! Kis kék, hajtogatott virágok osztogatásával hívták fel a figyelmet Szolnokon az eltűnt gyermekek világnapjára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, 2023. május 25-én a szolnoki Hild téren áthaladókat szólították meg kis, hajtogatott kék virágokkal. A virágok elkészítésében a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Fiumei Úti Általános iskola diákjai, illetve a szolnoki iskolaőrök voltak a bűnmegelőzési kollégák segítségére.

A világnap alkalmából - a Kapaszkodó programterv részeként – a vármegyei gyermekvédelmi központ gyermekotthonainak lakói bemutatták azt a mozaikképet, amelyet egy csapatfestő élményfestésen készítettek, majd a figyelemfelhívó kampány részeként, a megyei prevenciós kollégák a Fiumei Úti Általános Iskola diákjaival karöltve, közösen adtak át kis, kék virágokat az érdeklődőknek, a téren áthaladóknak, felhívva a figyelmet arra, hogy vigyázzunk gyermekeinkre!

A kampány részeként, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség vezetője, Kiss Róza igazgató, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita r. alezredes tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen szó volt a vármegyében jellemző kiskorú eltűnésekről, az eltűnések hátterében meghúzódó okokról, illetve a szökések, engedély nélküli eltávozások érdekében tett közös erőfeszítésekről, az együttműködés színtereiről, és az eddig végrehajtott közös feladatokról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

TEHETSÉGMŰHELY A KUTHEN UTCAI ÓVODÁBAN

A Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen utcai tagintézményében két tehetségműhely bemutató foglalkozását tekinthették meg a meghívott vendégek.

2024. Május 28. 13:00, kedd | Helyi

CSALÁDI NAP AZ ERZSÉBET-LIGETBEN

Az Erzsébet-ligetben, a Rónai malom területén megtartott családi napon főzőversenyre került sor, a kicsik pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

2024. Május 28. 09:00, kedd | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A LIGET ÚTI SPORTCENTRUM

Újabb nagy beruházás valósult meg városunkban, ünnepélyes keretek között átadásra került a Liget úti Sportcentrum, melyet az érdeklődők azonnal birtokba is vettek.

2024. Május 27. 12:51, hétfő | Helyi

Palacsintás megelőzés és toborzás

Bűn- és baleset-megelőzés valamint toborzás is zajlott a szolnoki Palacsintafesztiválon.