Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2023. Május 25. 17:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

KÉK NEFELEJCS

KÉK NEFELEJCS

Vigyázzunk gyermekeinkre! Kis kék, hajtogatott virágok osztogatásával hívták fel a figyelmet Szolnokon az eltűnt gyermekek világnapjára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, 2023. május 25-én a szolnoki Hild téren áthaladókat szólították meg kis, hajtogatott kék virágokkal. A virágok elkészítésében a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Fiumei Úti Általános iskola diákjai, illetve a szolnoki iskolaőrök voltak a bűnmegelőzési kollégák segítségére.

A világnap alkalmából - a Kapaszkodó programterv részeként – a vármegyei gyermekvédelmi központ gyermekotthonainak lakói bemutatták azt a mozaikképet, amelyet egy csapatfestő élményfestésen készítettek, majd a figyelemfelhívó kampány részeként, a megyei prevenciós kollégák a Fiumei Úti Általános Iskola diákjaival karöltve, közösen adtak át kis, kék virágokat az érdeklődőknek, a téren áthaladóknak, felhívva a figyelmet arra, hogy vigyázzunk gyermekeinkre!

A kampány részeként, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség vezetője, Kiss Róza igazgató, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita r. alezredes tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen szó volt a vármegyében jellemző kiskorú eltűnésekről, az eltűnések hátterében meghúzódó okokról, illetve a szökések, engedély nélküli eltávozások érdekében tett közös erőfeszítésekről, az együttműködés színtereiről, és az eddig végrehajtott közös feladatokról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 05:01, péntek | Helyi

ESŐS VOLT A MÁJUS

A május az egyik legcsapadékosabb hónap a sokéves átlag alapján, országos átlagban 60 mm körüli átlagos csapadékkal. Az idei csapadékos május nagyon jót tett a mezőgazdaságnak. Domján Sándor főmérnökkel beszélgetünk.

2023. Június 02. 05:00, péntek | Helyi

KATOLIKUS SZENTMISE

Misére várták a híveket a Katolikus Templomba.

2023. Június 01. 15:57, csütörtök | Helyi

Legyél Te is szívbajnok!

A „Legyél Te is szívbajnok! - Karcag címmel tartott rendezvényen részt vett Beck Mónika Magyarország Szív Nagykövete, a program megálmodója, Dr. Juhász Zsuzsanna gyermekorvos, mint helyi szervező és a kórház vezetői.

2023. Június 01. 15:04, csütörtök | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből