Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.

Az ismeretlen személy a vádlott által megrendelt 14 darab növényi
magot egy csomagküldő szolgáltató igénybevételével levélküldeményben kísérelte meg eljuttatni a vádlott lakcímére, azonban a küldeményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága 2023. augusztus hó 7. napján Budapesten egy ellenőrzés során megtalálta és lefoglalta.

Az eljárás során lefoglalt 14 darab mag mindegyike kendernövény érett és ép állapotú magja, melyekből optimális körülmények között 11-12 tő kendernövény tudott volna kifejlődni, mely növény kábítószer hatóanyagot tartalmaz. A férfi a termesztéshez lakóházában egy kis alapterületű, belülről hőtükörfóliával burkolt és külön
megvilágítással rendelkező sátrat is felállított.

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog döntést hozni.

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

PISZKAVASSAL VERTE MEG ALBÉRLŐJÉT

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat,

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.