Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 27. 19:23, hétfő | Helyi

Kenyeret is sütnek

Kenyeret is sütnek

Madarász Imre Egyesített Óvoda tavaszi pedagógiai rendezvényeinek többsége a veszélyhelyzet miatt elmartad.


A Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodapedagógusai azzal a céllal hozták létre a a Facebook-on a „Karcagi óvodások tarka-barka percei” oldalt, hogy ebben a mindannyiunk számára nagyon nehéz időszakban az otthon töltött idő eltöltését támogassák szakmai tudásukkal, ötleteinkkel, személyes perceikkel, jelenlétükkel az online világban.

Gulyás Ferencné intézményvezető elmondta, az óvodákban ügyelet van, a 9 tagóvodában 30 kisgyermekkel foglalkoznak az óvónők, a többi kolléganő pedig online módon igyekszik a kicsikkel foglalkozni. Az intézmény bekapcsolódott városi szinten a szájmaszk készítése, 13 dolgozó varrja ezt napi szinten, a többi óvodapedagógus pedig kézműves foglalkozást, mozgásórát tart interneten, vagy mesét olvas, énekel, zenél napközben a kicsiknek. Hetente egy-egy témakörben adnak ajánlásokat a gyerekekkel töltött időhöz a szülőknek.

A Zöldfa úti Óvodában Harsányiné Szabó Ilona tagóvoda-vezető és kolléganői is részt vesznek a fenti internetes foglalkozásokban, ahol nagyon kreatívan feladatokat mutatnak be a szülőknek és az ovisoknak. Az ügyeletet a héten négy kisgyermek vette csupán igénybe. Így jött az ötlet, hogy a kreatív foglalkozások mellett a kenyérsütést is bemutassák az internet segítségével a szülőknek. Spisák Dezsőné óvodapedagógus élete második kenyerét sütötte így meg, míg Tóth Eszter dajka rutinos kenyérsütőnek számít, hiszen saját kovászt használ minden alkalommal a friss, ropogós kenyere sütéséhez. Így sült meg most lépésről- lépésre bemutatva egy kovászos kenyér és egy ír szódás kis cipó a Zöldfa úti Óvoda munkatársai által.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.