Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Június 25. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Karcagi Hírmondó

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

Munkaterv szerinti ülését tartotta a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalás előtt Szepesi Tibor polgármester köszöntötte Porok László Mátét, a Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulóját, aki az április 24-26. között a Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezett országos szakmai versenyen központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakmában 2. helyezést ért el; továbbá Farkas Mátét, a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulóját, aki a Mezőgazdasági Gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen 2. helyezést ért el, felkészítő szakoktatója Futó Lajos. A Karcagi Sport Egyesület Karate és Thaibox szakosztály versenyzői, ifj. Gyarmati Imre veterán 40+ korosztály, nehézsúlyban, Magyar Levente pedig U21 korcsoport, 70 kg-ban szerzett Európa-bajnoki címet, Nagy István senior korosztály, +90 kg-ban pedig harmadik helyezett lett.

A sportolóknak az önkormányzat nevében Szepesi Tibor, az egyesület nevében pedig Orosz István gratulált. Köszöntötték Keserű Balázst, aki megnyerte az „Álommeló” című televíziós műsort és Balogh Leventének, a Szentkirályi Magyarország Kft. alapító tulajdonosának elnöki asszisztenseként folytatja tovább pályafutását. Köszöntötték Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművészt, aki a május 5-én megrendezett VI. Jászkun Emlékülésen „Jászkunságért” elnöki elismerő oklevélben részesült.
A napirendi pontok megtárgyalása során elfogadásra került az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének zárszámadása. Szepesi Tibor kiemelte, hogy a feladatok ellátása a biztonságos működés mellett, az előző évekhez hasonló színvonalon, takarékos gazdálkodással valósult meg, továbbá a fejlesztések is nagy ütemben folytatódtak.

A Karcag Város Településszerkezeti Tervének és a Karcagi Építési Szabályzat és Szabályozási Tervnek a módosítására irányuló javaslatok megtárgyalása során felszólalt Lengyel János (Jobbik), valamint Szepesi Tibor, Molnár Pál, dr. Pintér Zoltán Árpád és Nagyné László Erzsébet (Fidesz). Mindkét napirendi pont 2 nem szavazat mellett került elfogadásra.
A helyi kitüntető elismerések alapításáról és adományozásáról szóló önkormányzati rendelet módosítására és a 2022. évi ellenőrzési jelentésre tett javaslatokat is elfogadta a testület.

A Városi Önkormányzat Városgondnokságának éves összefoglaló ellenőrzési jelentése kapcsán Szepesi Tibor gratulált az intézmény vezetőjének és dolgozóinak.
A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Karcagi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Szociális Iroda Szociális csoportjának gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolói is elfogadásra kerültek. Nagyné László Erzsébet megköszönte a központ és a szociális csoport dolgozóinak munkáját és azt, hogy ezt az igen nehéz, de nemes feladatot a két intézmény ilyen jól együttműködve látja el.
Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő szezonnyitó felkészüléséről szóló tájékoztatójának megtárgyalásakor Pánti Ildikó kiemelte a fürdő idegenforgalmi jelentőségét és szorgalmazta az uszoda intenzívebb kihasználtságára irányuló törekvéseket.

Az Agrárminisztérium által meghirdetett hungarikum pályázaton való részvételre tett javaslat is elfogadásra került, aminek sikeressége esetén a Karcagi Kolbászízesítő-, Házipálinka és Házi kelt tésztás sütemények versenye válhat hungarikum fesztivállá.
Az Önkormányzat és intézményei földgázenergia beszerzésére vonatkozó csoportos közbeszerzésre tett javaslatot is elfogadta a testület.
A 15-32. napirendi pontokat zárt ülés keretében tárgyalták. A 33. pótnapirendi pontot név szerinti szavazással fogadták el a képviselők, amely javaslat az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán alkotott országgyűlési határozathoz való csatlakozásról szól, amellyel a települések is megerősítik Magyarország békepárti álláspontját. A szavazás előtt Lengyel János (Jobbik) és Kozma Dániel (Momentum) listás képviselők kivonultak a teremből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.