Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2020. Január 14. 16:04, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Kerékpárt és takarmányt lopott egy javítóintézetből szökött fiatal Kunhegyesen

Kerékpárt és takarmányt lopott egy javítóintézetből szökött fiatal Kunhegyesen

A Karcagi Járásbíróság 2 rendbeli lopás vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélte...

A Karcagi Járásbíróság 2 rendbeli lopás vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyektől azt a javítóintézetből megszökött fiatalembert, aki tavaly januárban az egyik kunhegyesi ház udvaráról félmázsa takarmánykukoricát, februárban pedig a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpártárolójából egy leláncolt kerékpárt lopott.

Mindkét eset a hétezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Kunhegyesen történt.

A fiatalember, akivel szemben korábban lopás vétsége és önbíráskodás bűntette miatt is javítóintézeti nevelést szabtak ki, megszökött a javítóintézetből.

Előbb 2019. január 6-án fényes nappal, a kerítésen át bemászott egy kunhegyesi ház udvarára, és az ott álló épület gangjáról ellopott, majd eladott 50 kg szemes takarmánykukoricát, amivel 2.500 Ft kárt okozott, ami a mai napig nem térült meg.

Egy hónappal később, február 5-én pedig, szintén fényes nappal a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpártárolójához vezetett az útja, ahol kézi erővel szétfeszítette az egyik leláncolt kerékpáron lévő lakatot, majd a biciklit magával vitte és eladta, amivel újabb 44.000 Ft kárt okozott. A kerékpárt utóbb a gyanútlan vevőtől lefoglalták, és az eredeti tulajdonosnak visszaadták, így az okozott kár megtérült.

Az ügyben 2019. május 8-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság pedig 2020. január 9-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.

A bíróság 2 rendbeli lopás vétségében mondta ki bűnösnek a fiatalembert, akit tettéért 8 hónap fogházra ítélt, 1 évre eltiltott a közügyektől és 5.500 Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:44, csütörtök | Helyi

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A magyar kultúra napjáról Sári Kovács Szilvia alpolgármester emlékezett meg

2020. Január 21. 20:00, kedd | Helyi

Az ”áldott” Karcag

1992-ben jelent meg először Demjén Lajosné: Az ”áldott” Karcag című kötete, melyet most rokonai - Oroszi Sándor és Oroszi Imre újból megjelentettek.

2020. Január 21. 09:28, kedd | Helyi

A sofőr elhagyta a helyszínt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

2020. Január 20. 18:05, hétfő | Helyi

Pedagógiai asszisztenst is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: