Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2020. Január 14. 16:04, kedd | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Kerékpárt és takarmányt lopott egy javítóintézetből szökött fiatal Kunhegyesen

Kerékpárt és takarmányt lopott egy javítóintézetből szökött fiatal Kunhegyesen

A Karcagi Járásbíróság 2 rendbeli lopás vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélte...

A Karcagi Járásbíróság 2 rendbeli lopás vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyektől azt a javítóintézetből megszökött fiatalembert, aki tavaly januárban az egyik kunhegyesi ház udvaráról félmázsa takarmánykukoricát, februárban pedig a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpártárolójából egy leláncolt kerékpárt lopott.

Mindkét eset a hétezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Kunhegyesen történt.

A fiatalember, akivel szemben korábban lopás vétsége és önbíráskodás bűntette miatt is javítóintézeti nevelést szabtak ki, megszökött a javítóintézetből.

Előbb 2019. január 6-án fényes nappal, a kerítésen át bemászott egy kunhegyesi ház udvarára, és az ott álló épület gangjáról ellopott, majd eladott 50 kg szemes takarmánykukoricát, amivel 2.500 Ft kárt okozott, ami a mai napig nem térült meg.

Egy hónappal később, február 5-én pedig, szintén fényes nappal a kunhegyesi autóbuszállomás kerékpártárolójához vezetett az útja, ahol kézi erővel szétfeszítette az egyik leláncolt kerékpáron lévő lakatot, majd a biciklit magával vitte és eladta, amivel újabb 44.000 Ft kárt okozott. A kerékpárt utóbb a gyanútlan vevőtől lefoglalták, és az eredeti tulajdonosnak visszaadták, így az okozott kár megtérült.

Az ügyben 2019. május 8-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság pedig 2020. január 9-én előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott.

A bíróság 2 rendbeli lopás vétségében mondta ki bűnösnek a fiatalembert, akit tettéért 8 hónap fogházra ítélt, 1 évre eltiltott a közügyektől és 5.500 Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 09:26, szombat | Helyi

KÁTAI-DÍJAT KAPOTT DR. KAPUSI LAJOS

A Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete Kátai-díjat adományozta Dr. Kapusi Lajos főorvos részére megköszönve több évtizedes munkáját, elhivatottságát, a betegekért folytatott tevékenységét.

2020. Július 11. 09:26, szombat | Helyi

Lódarazsak a festőnő házában

Lódarazsak lepték el az ágyneműtartót egy karcagi családi házban.

2020. Július 09. 15:50, csütörtök | Helyi

Nemzeti önbecsülés nem képzelhető el az agrárium nélkül

A kormányfő a Karmelita kolostorban tartott rendezvényen kiemelte: ha kellő távolságtartással, indulatok nélkül tekintenek vissza az elmúlt időre, az látható, hogy 2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott a forráse

2020. Július 08. 19:40, szerda | Helyi

Polgármester és helyi önkormányzati képviselő 2020. évi időközi választása

Tájékoztatás