Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 16. 19:06, péntek | Helyi

Keresik a magyar káposztát a vevők

Keresik a magyar káposztát a vevők

Keresik a vásárlók a karfiolt, a káposztát, csak drágának találják, pedig rengeteg munka van vele, és a szárazságban folyamatosan öntözni is kell.

A termelői karfiol már elfogyott, a behozottnak pedig 500 forint kilója, tavaly ugyanekkor ez 150-180 forint volt. A káposztának fajtától függően 250-350 forint az ára - mondta Simon Margit kereskedő. Mégnem vesznek nagytételben, 8-10 kiló káposztát savanyításhoz, csalamádéhoz a vevők, csak kisebb fejeket, s abból káposztás tésztát, levest főznek, vagy töltött káposzta készül.A drága káposzta helyett inkább gyümölcsöt, dinnyét visznek a vevők.

A kiszámíthatatlan piaci árakhoz nehezen tudnak alkalmazkodni a termelők, így Krokavecz László kenderesi őstermelő, családi gazdálkodó is. A szabadföldi kelkáposztája kezd beérni, de a szárazság miatt rendkívül sokat kell öntözni, így a magas költségek miatt a korábbiakhoz képest kevesebb helyen termel káposztát.

A piacon a vöröshagyma 350-400 forintos kilónkénti árát is drágállják a vevők, de ez az, mit nem tudnak mással pótolni. Miután kell a pörköltbe, ennyiért is megveszik, bár száz forinttal kevesebb kilónkénti árat tartanának reálisabbnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.