Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. December 28. 09:52, hétfő | Helyi

Kerítés lesz a Borjúdűlő temetőnél

Kerítés lesz a Borjúdűlő temetőnél

A Borjúdűlő temetőnél elkezdődött a kerítés építése - erről kérdeztük Koncz Tibor esperest.

Anyagi függés van minden esetben, hiszen egy temető nem önfenntartó, pontosabban akkor lehet az, ha egekig emelik a díjakat, de ezt nem szerették volna, így addig az adományokra számíthatnak.
Most a 10 ezer lakos feletti településeknek nincs lehetősége kormányzati pályázatokra temetői fenntartásra pályázni. Vélhetően a jövőben lehet majd kerítésre, utakra, ravatalozókra pályázni, s akkor ezt meg is teszik majd.
Tavaly hirdettek erre gyűjtést, 1,6 millió forint jött össze, azt kiegészítették 2,4 millióval, így a temető felét körbekerítették. Két kapu is lesz majd, most a vadkárok megelőzésére, az erdő melletti részen kezdték meg. Földmunkával kb. 4 millió forintba került ez. Jövőre az 5,7 hektáros terület körbekerítését szeretnék folytatni, ehhez az adományokat várják a jövőben is.
Ha ez megvalósul, a Déli temető 11 hektáros része következhet majd, remélhetőleg akkorra már állami forrásra is lesz pályázati lehetőség.

Címkék: kerítés, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.