Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 07. 08:22, péntek | Helyi

KÉSELÉS A MUNKÁSSZÁLLÓN

KÉSELÉS A MUNKÁSSZÁLLÓN

Késelésig fajult a vita a munkásszálláson A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség bíróság elé állított egy 49 éves román állampolgárságú férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A vád szerint a munkavégzés céljából Magyarországon tartózkodó férfi 2021. január 28-án este, jászberényi szálláshelyének konyhájában, ittasan összeszólalkozott ukrán-magyar állampolgárságú lakótársával. A korábbi összetűzéseik miatt haragos viszonyban álló férfiak között addig fajult a vita, hogy a román férfi ököllel arcon ütötte a konyhaasztalnál ülő lakótársát. Erre a sértett felkelt a székéről és a két férfi között kölcsönös dulakodás vette kezdetét. Ennek során a román férfi felkapott a konyhaasztalról egy 15 centiméter pengehosszúságú, hegyes konyhakést és hasba szúrta vele haragosát. Ekkor a konyhában tartózkodó egyik munkatársa lefogta a támadó kezét és elvette tőle a kést.

Ezután az elkövető és a sértett közösen feltakarítottak a konyhában, összeszedték a verekedés közben leborogatott berendezési tárgyakat, majd – mivel a bántalmazott férfi sem akart hatósági intézkedést – megegyeztek, hogy nem értesítik sem a mentőket, sem a rendőrséget.
Végül az erősen vérző férfit a munkásszállás lakói által értesített munkahelyi vezetője szállította kórházba.

A sértettnek az elszenvedett késszúrás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülése keletkezett. A sérüléssel járó közvetlen életveszélyt az időben nyújtott szakszerű orvosi segítség hárította el.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék az ügyészség indítványával egyezően, börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtotta a haragosát bántalmazó férfit, és határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
A vádlott és a védő enyhítés végett bejelentett fellebbezése folytán a Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság előtt folytatódik az eljárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.