Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Április 27. 05:05, szerda | Helyi

KÉSELÉSSÉ FEJUL A FIVÉREK VITÁJA

KÉSELÉSSÉ FEJUL A FIVÉREK VITÁJA

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt emberölés bűntettének kísérlete miatt azzal a törökszentmiklósi férfivel szemben, aki családi veszekedés során konyhakéssel mellkason szúrta testvérét.

A vádirat szerint az 50 éves férfi 2021. január 15-én, fivére törökszentmiklósi házában vendégeskedett. Este 10-kor már erősen ittas volt, és a ház nappalijában csúnyán összeszólalkozott a házigazdával. Veszekedés közben a vádlott fennhangon szidta testvérét és ököllel arcon akarta csapni. A sértett elhajolt az ütés elől, és rövid lökdösődés után pofon vágta támadóját, majd kiutasította a házból. A vádlott ettől még jobban dühbe gurult, kiszaladt a konyhába, ahonnan egy 12 cm pengehosszúságú késsel tért vissza a szobába, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a sértettet. Ezt követően több szúró mozdulatot tett testvére felé, aki ezt úgy igyekezett kivédeni, hogy tenyérrel elkapta és megszorította a kés pengéjét. A vádlott azonban visszarántotta a kést, ezzel megvágva a sértett tenyerét, majd egy lendületes mozdulattal mellkason szúrta őt.

A házban tartózkodó harmadik férfi állt a testvérpár közé, megakadályozva ezzel a dühöngő vádlottat abban, hogy tovább bántalmazza fivérét. Eközben a megsebesített férfi élettársa telefonon értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek és intézkedés alá vonták az elkövetőt.

A bántalmazás következtében a sértett tenyerén nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, viszont a mellkasát ért szúrás a halálát is eredményezhette volna. A kés pengéje azonban csontot ért, így a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy a sértett tüdeje nem sérült meg.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a két évitizeddel korábban ugyancsak élet elleni bűncselekmény miatt elítélt férfit börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa, zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség indítványa alapján a vádlott – amennyiben beismeri a cselekményt – nyolc év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat.
Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.
A mellékelt fényképet a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.