Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2017. Április 09. 07:47, vasárnap | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Késsel fenyegetőzött az utcán egy afrikai férfi Milánóban, a rendőrök lábon lőtték

Késsel fenyegetőzött az utcán egy afrikai férfi Milánóban, a rendőrök lábon lőtték

Késsel fenyegetőzött Milánó utcáin szombat reggel egy feltehetően marokkói férfi, akit a rendőrök csak úgy tudtak megállítani, hogy több lövéssel megsebesítették - közölték az olasz hatóságok.

A rendőrök körbevették a mindkét kezében egy-egy késsel hadonászó férfit, akit először paprikasprével, majd gumibottal próbáltak megállítani, de elfutott. Végül többször is lábon lőtték, hogy el tudják fogni.

A férfinál nem voltak dokumentumok, de a hatóságok szerint marokkói állampolgárról van szó. Kórházba szállították. Az első vizsgálatok szerint kábítószer hatása alatt volt.

A rendőrséget helyi lakosok riasztották a reggeli órákban azzal, hogy Milánó egyik utcáján egy afrikainak tűnő férfi kiabál és késsel fenyegeti az arra járókat. Egy éjjel-nappal nyitva tartó, kebabot áruló üzletből lépett ki az utcára, ahol vitába keveredett bevándorló, feltehetően egyiptomi férfiak egy csoportjával, akik aztán magára hagyták.

"Nem terrortámadás történt, de az eset segített felmérni, milyen gyorsan vagyunk képesek beavatkozni veszély esetén, főleg a Stockholmban történtek után" - jelentette ki Marcello Cardona, a milánói idegenrendészet parancsnoka. Hangsúlyozta, hogy a rendőrök néhány perc alatt a helyszínen voltak és ártalmatlanná tették a késekkel hadonászó férfit. Hozzátette, ha kiderül róla, hogy illegális bevándorló, kiutasítják Olaszországból.

Címkék: afrika, kés, Milánó, olasz, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 16:01, csütörtök | Külföld

Hamarosan indul a Marsra a NASA legújabb marsjárója

Július 17-én indul a Marsra az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb marsjárója, a Perseverance (Állhatatosság).

2020. Június 04. 11:06, csütörtök | Külföld

Új gyanúsított van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyében

Új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének. A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.

2020. Június 04. 09:05, csütörtök | Külföld

Késes támadás történt egy kínai általános iskolában

Késes támadás történt egy dél-kínai általános iskolában csütörtök reggel, mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit - írta a China Daily című kínai pártlap.

2020. Június 04. 07:33, csütörtök | Külföld

Súlyosbítják a vádat a Floyd halálát okozó rendőr ellen, és társait is letartóztatják

Súlyosbítják az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőr elleni vádat, és letartóztatási parancsot adtak ki a három másik intézkedő rendőr ellen is