Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 09. 05:00, hétfő | Helyi

KÉT AUTÓT LOPOTT EL EGYSZERRE

KÉT AUTÓT LOPOTT EL EGYSZERRE

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfivel szemben, aki egy nap alatt két autót is elvitt egy öcsödi parkolóból, majd mikor őrizetbe vették, megszökött.

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat azzal a 22 éves öcsödi férfivel szemben, aki egy öcsödi parkolóból egy nap alatt két autót is elvitt azért, hogy azzal környékbeli településekre utazzon, majd amikor a második autóval közlekedve a rendőrök igazoltatni akarták, ő menekülni próbált, de elfogták, azonban ezután az őrizetből megszökött.

A vádirat szerint a 22 éves férfi 2022. június 17-én a hajnali órákban Öcsödön, egy parkolóban álló, nyitott állapotú, műszaki hibás személygépkocsit a tulajdonos tudta és engedélye nélkül úgy vitt el, hogy a járműben hagyott indító kulccsal azt beindította azért, hogy azzal Cibakházára menjen a munkáltatójához, elkérni a munkabérét.

A férfi a gépkocsival Öcsödön közlekedett, hogy felvegye az élettárását is, és együtt menjenek el Cibakházára, azonban a gépkocsi műszaki hibája miatt üzemképtelenné vált, így a férfi azt egy öcsödi ingatlan előtt hátrahagyta.
Ugyanezen a napon a vádlott reggel 6 óra körül visszament ugyanabba parkolóba, ahol hajnalban már járt, és onnan egy másik, szintén nyitott állapotban lévő személygépkocsit a tulajdonos tudta és engedélye nélkül a járműben hagyott indító kulccsal beindított és elvitt. A férfi ezután gépkocsival Cibakházára, később Szentesre közlekedett, végül az útközben felvett élettársával már visszafelé tartottak, mikor a gépjárművet Kunszentmárton közelében a rendőrség ellenőrizni szerette volna. A férfi ezt észlelve a gépkocsival egy buszöbölben megállt, és abból kiszállva elfutott a rendőrök elől.

A férfit még ugyanezen a napon 20 óra körül őrizetbe vették, majd a fogdába kísérés során engedélyezték számára, hogy a rendőrség udvarán dohányozhasson. A férfi ezt kihasználva a vezetőszárral ellátott bilincset ismeretlen módon eltávolította a kezéről, majd az udvar oldalsó kapuja felé futott, azon átmászott és elszaladt. A férfit a rendőrök a következő útkereszteződésben érték utol, kezeit hátrabilincselték és visszakísérték az épületbe.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.
Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, a férfi letartóztatásban várja a döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.