Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 09. 09:54, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Két és féléves kislány fulladt a Balatonba

Két és féléves kislány fulladt a Balatonba

Belefulladt egy két és féléves kislány a Balatonba, a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást az ügyben

- közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére.

Máté Alexandra a folyamatban lévő büntetőeljárásra tekintettel csupán annyit közölt, hogy cseh családról van szó. A gyermek szülei ott voltak a strandon, a balesetet megelőzően az édesanya tartózkodott a vízben a kislánnyal - tette hozzá.

A Sümegi Szó közösségi oldala számolt be arról, hogy augusztus 6-án, a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál történt a baleset. A kislány egy felfújható matracról csúszott a Balatonba. Hiába vonultak ki az esethez nagy erőkkel rendőrök, mentők, és vettek részt a keresésben civilek is, csak másfél óra múlva találtak rá holtan a gyermekre. Sajtóértesülések szerint a kislány egy kutyával feküdt a matracon, amit elsodort a szél a balesetet megelőzően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.