Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. December 19. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Két hét alatt 11 vádemelés ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt

Két hét alatt 11 vádemelés ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt

A Szolnoki Járási Ügyészség 2022 decemberében eddig 11 alkalommal emelt vádat Szolnok és környékbeli településeken az elmúlt hónapokban történt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

2022 decemberének első két hetében a Szolnoki Járási Ügyészég négy Szolnokon, három Törökszentmiklóson, kettő Martfűn, egy Rákóczifalván, és egy Tiszapüspökiben, az elmúlt pár hónapban történt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járásbíróságon, minden esetben férfiakkal szemben.

A vádiratok szerint az elkövetések egy kivétellel személygépkocsival és lakott területen történtek, míg egy esetben egy békési férfi Szolnok lakott területén kívül, tehergépjárművet vezetett a 4. számú főúton, enyhe fokú ittas állapotban.

A vádiratok adatai alapján hat alkalommal enyhe fokú, négy alkalommal közepes fokú ittas állapotban vezettek a vádlottak gépjárműveket, egy ügyben azonban egy korábban ittas vezetés miatt már kétszer is elítélt, súlyos fokú ittas állapotban vezető sofőr ellen történt vádemelés, aki az ittassága miatt balesetet is szenvedett, járdaszigetnek ütközött és kidöntött egy jelzőtáblát, melynek során 8 napon belül gyógyuló, könnyű testi sérülései keletkeztek.

A Szolnoki Járási Ügyészség az enyhe és közepes fokú ittas állapotban vezető sofőrökkel szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádirataiban, míg a többször büntetett, súlyos fokú ittas állapotban vezető férfivel szemben fogházban letöltendő szabadságvesztés, közügyek gyakorlásától eltiltás, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.