Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 15. 10:39, péntek | Helyi

Kevés lesz az idei karfiol

Kevés lesz az idei karfiol

Komoly hiány alakulhat ki karfiolból, mivel a nyári hőségben a növény nem virágzik, így nem is terem. Jelenleg 390-450 forint között mozog a karfiol kilónkénti ára a nagybani piacon.

Az őszi karfiolpalántákat mutatja Krokavecz László kenderesi termelő. A tavasszal is kedvelt zöldség a meleg miatt nem virágzott megfelelően, így hiány alakult ki a piacokon.

- Nagyon kevés van, az időjárás nem tett jót neki, ugye április közepe óta nyár van, a karfiol egy esős, csapadékos, borongós 20 fokos időjárást kedvel igazán. Én úgy gondolom, hogy a piacon fele annyi karfiol van mint az ilyenkor megszokott.

Forrónak ígérkezik az idei nyár is, ez viszont hiányt okozhat a karfioltermésben. A kevés termés miatt az árak is megemelkedtek.

- Feljebb ment most az ára, most olyan 400 forint körül mozog a piaci ára.

A karfiol az őszi időszakban a legkedveltebb,a vásárlók az ára miatt tavasszal kevésbé keresik a zöldséget.

- Szoktam vásárolni, de nagyon ritkán, amikor már olcsóbb.

A termelők bíznak a kedvező időjárásban, és ha az őszi karfiol megfelelően fejlődik, a kilónkénti ár 100-150 forint között lesz majd.

Címkék: Karcag, karfiol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.