Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2023. Szeptember 01. 05:00, péntek | Helyi

KÉZI ARATÓVERSENY

KÉZI ARATÓVERSENY

Díszes felvonulással érkeztek meg a kézi aratóverseny résztvevői a búzatáblához Kunmadarason.

A Hármas-kerületek – a Jászság, a Nagykunság és a Kiskunság – települései 2005-ben indították el a Hármas-kerületi Kézi Aratóversenyt, melya koronavírus-járvány miatt két évig kimaradt, tavaly pedig Szank adott otthont a versenynek. Másfél évtized után újra Kunmadaras rendezhette meg a nemes versenyt.

A repülőtéren tartott megmérettetés kezdetén Fazekas László református lelkész áhítatot, Balogh Marianna polgármester pedig köszöntőt mondott. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök is felszólalt, utóbbi reményét fejezte ki, hogy a tavalyi történelmi aszályt követően az idei évben a gabonatermés mennyiségben és minőségében egyaránt jobb lesz.

A református óvodások műsora után a jelenlévő jász-, kiskun- és nagykunkapitányok előtt a csapatok kihúzták a táblák sorszámát, majd lovas felvezetéssel, ökrösszekér kíséretével gyalogosan, nótázva indultak el a hagyományőrző csapatok – köztük a Vajdaságból, Horgosról érkezett aratócsapat is.

Az indulóknak egy-egy tízszer tíz méteres búzatáblát kellett betakarítaniuk, amit a kapitányokból álló zsűri értékelt, a néprajzosokból álló zsűri pedig a reggeli terítékeket kóstolta végig. Itt a helyi sajátosságokkal várták a zsűrit és az érdeklődőket a csapatok.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 14:48, kedd | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2023. December 05. 05:01, kedd | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTER

Stúdiónk vendége volt Szepesi Tibor Karcag város polgármestere.

2023. December 05. 05:00, kedd | Helyi

ORSZÁGOS HÍRŰ TÖRTÉNÉSZEK IS ÉRKEZTEK A KONFERENCIÁRA

A Városházán megtartott a „Közéleti szerepek és politikai életpályák a két világháború közötti Magyarországon” témájú konferenciára országos hírű történészek is érkeztek Karcagra kutatásaikról előadni.

2023. December 04. 20:12, hétfő | Helyi

Karcagon járt a Mikulás

A Városháza előtt sokan várták a Mikulás érkezését, hogy aztán egy-egy közös fotót készíthessenek vele.