Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 04. 13:26, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Kiadó raktár, megoldás a rendszerezett tárolásra

Kiadó raktár, megoldás a rendszerezett tárolásra

Kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára nélkülözhetetlen, hogy áru- vagyis raktárkészlettel rendelkezzenek.

A megfelelő mennyiség megtalálása persze hosszabb folyamat és az ehhez illeszkedő helyiség felkutatásáról akkor még nem is beszéltünk. Ám ha ezen túl vagyunk, számos előnyünk származik belőle.

Árukészlet és kiszolgálás

Legyen szó a kereskedelem bármely szegmenséről, lényegében árufajtától függetlenül, napjainkban a kereslet folyamatosan magas. Áremelkedés ide vagy oda, sok termék folyamatos népszerűségnek örvend. Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy az online vásárlásoknak köszönhetően a folyamatok is leegyszerűsödnek, sejthetjük milyen erőbefektetésre van szükség a kereskedők oldaláról, hogy minden igényt maradéktalanul kielégítsenek. És a jelenkori tendenciák alapján, mindezt a lehető leggyorsabban.

Elsősorban az említett online vásárlásoknak köszönhetően alakult ki az a vásárlói igény, hogy a megvásárolni kívánt áruk azonnal, de legkésőbb 1-2 napon belül elérhetők legyenek. Adott esetben sokszor nem is az ár dönt, hanem az, hogy mennyi időn belül juthatnak hozzá az adott termékhez. Ezen igények kielégítése pedig gyakorlatilag lehetetlen, ha nem rendelkezünk egy bizonyos méretű árukészlettel. Ennek a tárolása azonban szintén megoldandó feladat, melyre egy kiadó raktár lehet a legjobb megoldás.

Tárolók és méreteik

A kiadó raktár keresésekor alapvetően két szempont dönt – ami igazából egy: az árukészlet és/vagy az áruk mérete. Értelemszerűen minél több terméket halmozunk fel, annál több vásárlói igényt tudunk rövid határidővel teljesíteni ám annál nagyobb tárolókapacitásra lesz szükségünk. A kiadó raktár palettán persze bizonyosan megtalálhatjuk a nekünk megfelelő ingatlant, hiszen számos különböző méretű, elhelyezkedésű és infrastruktúrájú helyiség áll rendelkezésre.

Szerencsés esetben – és ha árukészletünk lehetővé teszi – akár az üzlet részeként, egy hátsó helyiségben is tárolhatjuk áruinkat. Ha azonban nagyobb mennyiséget halmoznánk fel, vagy nagyobb méretű termékek kereskedelmével foglalkozunk, a kiadó raktár mérete kiemelten fontos. Erre az esetre állnak rendelkezésre a külön raktárépületek, csarnokok, sőt, teljes logisztikai központok is. Ez utóbbi már leginkább nagykereskedők számára lehet élhető opció. Az áruk megfelelő tárolása ugyanakkor minden szinten tartogat előnyöket.

A raktárbérlés előnyei

Azonnal elérhető árukészlet: ahogy említettük, manapság az áruforgalom tempója is döntő lehet. Egy kiadó raktár kibérlésével nagyobb mennyiségű készletet halmozhatunk fel, így esélyes, hogy a legtöbb keresett terméket akár azonnal is a vásárlók rendelkezésére bocsáthatjuk. Ezzel pedig értékes versenyelőnyre tehetünk szert a konkurenciával szemben.

Rendszerezett termékek: egy raktárhelyiség a leltár és átláthatóság szempontjából is nagy segítség. Rendszerezetten tárolhatjuk a termékeket, akár saját listázási, leltár rendszert kialakítva. A rendezett raktárkészlet olajozott áruforgalmat biztosít és mi is könnyebben átláthatjuk mely árukból van szükség utánpótlásra.

Gördülékeny logisztika: egy kiadó raktár esetén fontos szempont, hogy logisztikailag is megfelelő legyen számunkra. Ebbe beletartozhat a már említett rendezettség, de akár a raktár elhelyezkedése is, főleg, ha webshopot üzemeltetünk és kiszállítást folytatunk. Az termékek egy helyen való tárolása felgyorsítja és megkönnyíti az áruforgalmat, mely aztán a vevői elégedettség növekedéséhez vezet.

Címkék: kiadó raktár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat