Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Augusztus 19. 16:10, hétfő | Helyi

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

Kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

A Déryné Kulturális Központban a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egykori diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagykunsági Kulturális Napok keretében.

Az egykori Ragó Antal Ipari Iskola elmúlt öt évtizedének jelentősebb eseményeit, fejlesztéseit, átalakulásait Szabó István iskolaigazgató idézte fel. Szólt azokról a diákokról is, akik az elmúlt években hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyeken is képviselték a Varró István iskolát, s vázolta az új szakképzési lehetőségeket is.

Soós Géza nyugalmazott pedagógus szervezésében egykori Ragós/ Varrós diákok mutatkoztak be festményeikkel, kerámiáikkal. A kiállítást F. Kovács Sándor nyitotta meg, s elismeréssel szólt a kezdeményezésről, s az iskolában végzett diákok teljesítményéről, hiszen mint elhangzott, kiváló kőművesek, asztalosok és más szakmák művelői is kikerültek innen ötven év alatt, s ők a város értékeit kétkezi munkáikkal növelték.

Az egyedülálló kiállítást Dr. S. Kovács Ilona a Nagykunsági Népművészek Egyesület Elnöke ajánlotta a jelenlévőknek és a Karcag Tv nézőinek a figyelmébe.

A kiállítást megtekinthető szeptember 11-ig a Déryné Művelődési Központ Báltermében

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.