Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 27. 08:49, péntek | Helyi
Forrás: KARCAG TV

KIÁLLÍTÁS A TEMPLOMBAN

KIÁLLÍTÁS A TEMPLOMBAN

A Református Nagytemplom Galériájában a nagyváradi születésű Nt. Gavrucza Tibor ny. esperes kiállítását Fazakas Márk lelkész nyitotta meg.

Az alkotó Nagyváradon végezte elemi iskoláit, majd a középiskolával párhozamosan a Nagyváradi Népi Művészeti Iskola festészet szakára járt. Az érettségit követően a Kolozsvári Képzőművészeti Főiskolára jelentkezett, ahol a sikeres szakvizsga után a sikertelen román írásbeli miatt nem kezdhette el tanulmányait, így teológiai szakra ment, de közben is képzőművészkedett.


A teológia elvégzését követően több helyen is szolgált, 1979. január elsejétől a székelyhídi gyülekezet meghívott lelkipásztora lett, ami újra alkalmat adott számára az Érmellékkel való találkozásra, majd az újraalakult Érmelléki Egyházmegye első esperese lett. Karcagon nem járt korábban, de vannak innen ismerősei.


Ahogy fogalmazott, a művészettel való kapcsolat búvó patakként követte az életét attól függően, hogy mennyire foglalták le egyházi teendői. Tájképein, csendéletein az akvarell és olajtechnikát alkalmazza. Előbbi azért a kedvence, mert vallja, ha 30 perc alatt nem születik meg egy kép, már nem is fog.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI FÓRUM BESENYSZÖGÖN

Energetikai Fórumot szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzatok számára Besenyszögön az Energiaügyi Minisztérium.

2024. Április 17. 15:00, szerda | Helyi

HALÁLOS MOTORBALESET MEZŐTÚRNÁL

Árokba hajtott egy motoros a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

SOK A KULLANCS

A globális felmelegedés egyik haszonélvezői a kullancsok. Ez az apró rovar több betegséget is terjeszt, ugyanakkor a csípéseknek csak elenyésző százaléka vezet egészségkárosodáshoz.

2024. Április 17. 12:23, szerda | Helyi

KETTEN ŐRIZETBEN

Több lopás róható a terhére két tiszabői férfinak. Legutóbb egy iskola focipályájának kerítéséről 90 méter alumíniumlemezt vittek el.