Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Augusztus 01. 15:07, kedd | Helyi
Forrás: NAV közlemény

Kiderültek a gépjármű-kereskedő visszaélései

Kiderültek a gépjármű-kereskedő visszaélései

Több mint 50 autót lefoglalt és bankszámlákat zárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégnél, amely megpróbálta eltitkolni a járművek eladásából befolyt bevételét.

Mindössze 8 autó eladásának volt nyoma az Online Számla rendszerben, miközben valójában 56 járművet értékesített a kereskedő. Erre a gépjármű-nyilvántartási és az Online Számla rendszer adatai közötti különbség világított rá. Mint kiderült, a társaság nem küldött adatot a számla- és nyugtatömbjeiben kitöltött bizonylatokról, ugyanakkor a vevők a vásárlás adatait a NAV rendszerébe szabályosan megküldték. A hivatal munkatársai a cég áfabevallásait is megvizsgálták, amelyek ugyancsak nem feleltek meg a valóságnak. Egyrészt a bevallások egy része hiányzott, másik részét pedig nullás adattartalommal nyújtották be.

Ráadásul a cég tulajdonosának és ügyvezetőjének szerepe a társaságban minden bizonnyal csak névleges volt, hiszen korábbi munkahelyei, képesítést nem igénylő feladatai alapján alkalmatlan lett volna a kereskedés irányítására.

A NAV a megállapított adóhiány, valamint az adóbírság megtérülésére, ideiglenes biztosítási intézkedésként a kereskedő telephelyén lefoglalt 53 gépjárművet, és bankszámlazárolásokra is sor került. A lefoglalt autók becsült értéke 35 millió forint, ami várhatóan biztosítja a költségvetést megillető összeg megtérülését.

Mivel az autókereskedelem jelentős kockázatot hordoz a költségvetési bevételekre, a NAV a különféle adóelkerülő folyamatok felderítéséhez speciális kockázatelemzési és szűrési módszert alkalmaz. A hivatal ellenőrzési tervében évek óta kiemelt helyen szerepelnek a szektor vállalkozásai.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.