Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Március 07. 17:16, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Kihasználták, hogy nem mindig működik a biztonsági kamera

Kihasználták, hogy nem mindig működik a biztonsági kamera

A Mezőtúri Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két túrkevei és egy mezőtúri férfival szemben,

akik egy túrkevei sertéstelepről mintegy négy millió forint értékben loptak takarmányt és sertéseket.

A három férfi 2023. január elején megbeszélte, hogy egy Túrkeve külterületén található sertéstelepről sertést és takarmányt lopnának, mert információt tudnak szerezni arról, hogy a sertéstelep kamerarendszere mikor van kikapcsolva.

Az egyik férfi szerepe ezután az volt, hogy vevőt szerezzen az ellopott takarmányra és sertésekre. A lopások idejét és a mennyiséget is a vevői igényekhez szabták, és előre megállapodtak a vételár felosztásának módjában is.

A fenti megállapodás alapján a férfiak közül ketten 2023. január eleje és 2023. február 24. napja közötti időben, heti rendszerességgel loptak el összesen két és fél tonna takarmányt és 65 darab sertést a telephelyről, melyet személygépkocsival és ahhoz kapcsolt utánfutóval szállítottak el.

Ezt követően, legkésőbb egy-két napon belül a harmadik társuk a vevőknek – akik nem tudtak róla, hogy lopott takarmányt, illetve sertést vesznek – értékesítette a lopott árut, majd azok vételárával a férfiak az előzetes megállapodásuknak megfelelően elszámoltak egymással.

Az ellopott takarmány és sertések értéke 3.925.000 forint volt. A nyomozás során 31 sertést lefoglaltak, ezek értéke megtérült.

Az ügyészség a büntetlen férfiakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, a lopáshoz használt gépjármű elkobzására, valamint a lopott dolgok értékesítéséből származó összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 12:44, péntek | Kék hírek

A SZOLNOKI NYOMOZÓK VÁDEMELÉST JAVASOLNAK

Egy gyanúsított fényes nappal rabolta ki idős áldozatát a megyeszékhelyen.

2024. Április 30. 10:05, kedd | Kék hírek

ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Mátrix Projekt keretében egy kerecsendi lakost vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A férfi a sértettek bankkártyaadatait megszerezve intézett online vásárlásokat. Másfél év alatt több millió forint kárt okozott.

2024. Április 29. 17:50, hétfő | Kék hírek

HALMOZTA A JOGSÉRTÉSEKET

Mivel nem talált fuvart egy alattyáni lakos, szerzett magának egy kocsit. A férfinak nincs jogosítványa, a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, ráadásul még össze is törte az autót.