Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2012. Július 24. 17:00, kedd | PR

Kihirdették a karcagi kórházfejlesztés műszerbeszállítói-pályázat nyertesét

Kihirdették a karcagi kórházfejlesztés műszerbeszállítói-pályázat nyertesét

Az új orvosi gépműszerek és laboratóriumi berendezések jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a karcagi kórház a kiemelt betegellátó intézmények szintjére emelkedjen.

A „Kátai Program” keretén belül a karcagi Kátai Gábor kórház új orvosi műszerekkel gyarapodik. A teljes uniós támogatást felhasználva 350,6 millió Ft értékben szerez be kiváló minőségű orvosi gépműszereket és laboratóriumi berendezéseket, hatékonyabbá és gyorsabbá téve a betegellátást Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti részében.

A karcagi Kátai Gábor kórház Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik súlyponti kórháza, közel 93 ezer ember ellátásáért felelős, amely komoly kötelezettségeket jelent az intézménynek. Folyamatosan és minőségi szinten kell biztosítania az egészségügyi szolgáltatásokat, és hogy ezt minél eredményesebben tehesse, szüksége van magas műszaki tartalommal bíró, hosszú időn keresztül megbízhatóan használható orvosi gépekre és berendezésekre.

A kórház fejlesztési célokra és a jobb helykihasználás megteremtéséhez kap támogatást az Európai Uniótól és a magyar államtól megközelítőleg 1.5 milliárd forint értékben. Ebből az összegből 350,6 millió forint értékben szerez be egészségügyi berendezéseket, melyre tavaly írtak ki pályázatot a „Kátai Program” - kórházfejlesztés a nagykunságiak egészségéért című tervezetben. A pályázat-győztes - a 2010-ben létrejött, magyar tulajdonú dunakeszi telephelyű - NovelMedix Kft. szállítja a műszereket a kórház részére a szerződéskötéstől számított 90 napon belüli határidővel.

Mivel a műszaki modernizáció a fejlesztés egyik alapvető pontja, melyhez pénzügyi segítséget kapott az intézmény, nem a költség, hanem a minőség szem előtt tartását tűzték ki célul. Az uniós forrás teljes összegének felhasználása célszerű, mert a támogatás nem lehívott része másra nem használható, újra nem igényelhető, tehát lényegében elvész. Bár a cég megbízása nagyobb költséget jelent a vetélytársak ajánlatával szemben, a berendezések ára rövid időn belül megtérül. Ilyen korszerű és kimagaslóan megbízható műszerek használatával európai szintű betegellátás válik lehetővé a kórház területén, egyidejűleg egyszerűsítve, felgyorsítva az eddigi körülményes betegellátási folyamatokat

A nagy értékű berendezéseket a Siemens szállítja, aki a NovelMedix nagy múltú, stratégiai partnere.

A műszaki fejlesztés első körben az intenzív osztályt és a radiológiát érinti, ehhez biztosít a beszállító kiváló minőségű, korszerű orvosi gépműszereket. A radiológiai berendezések között megtalálhatók röntgengépek, felvételi-átvilágító és képalkotó-diagnosztikai készülékek, továbbá infúziós pumpák, központi betegőrző monitorok és vérgáz-analizátor eszközök. A digitalizáció segítségével könnyebb a leletezés, az adatok tárolása és az együttműködés más betegellátó-, és egészségügyi intézményekkel.

A „Kátai Program” minden eleme arra irányul, hogy a karcagi kórházat a kiemelt betegellátó intézmények szintjére emelje. Elengedhetetlen, hogy a diagnosztikai egységek ki tudják szolgálni a terület egészségügyi igényeit, progresszív ellátást biztosítva a teljes lakosság számára.

(A képek illusztrációk.)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 07. 18:44, kedd | PR

Okos ötletek a sikeres nyelvvizsgához

Egy vizsgán elsősorban a tudásod számít, de vannak néha apróságok, amiken áll vagy bukik néhány pont megszerzése. Ezekre készítettünk egy rövid felsorolást, hogy jól sikerüljön a nyelvvizsgád.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 06. 15:07, péntek | PR

Müzliszelet házilag

A házi müzliszelet elkészítése tele van előnyökkel. Nem csak könnyedén készíthetünk finom és egészséges nassolnivalót, de a gyermekünkkel is kiváló közös időtöltés lehet.