Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Július 24. 17:00, kedd | PR

Kihirdették a karcagi kórházfejlesztés műszerbeszállítói-pályázat nyertesét

Kihirdették a karcagi kórházfejlesztés műszerbeszállítói-pályázat nyertesét

Az új orvosi gépműszerek és laboratóriumi berendezések jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a karcagi kórház a kiemelt betegellátó intézmények szintjére emelkedjen.

A „Kátai Program” keretén belül a karcagi Kátai Gábor kórház új orvosi műszerekkel gyarapodik. A teljes uniós támogatást felhasználva 350,6 millió Ft értékben szerez be kiváló minőségű orvosi gépműszereket és laboratóriumi berendezéseket, hatékonyabbá és gyorsabbá téve a betegellátást Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti részében.

A karcagi Kátai Gábor kórház Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik súlyponti kórháza, közel 93 ezer ember ellátásáért felelős, amely komoly kötelezettségeket jelent az intézménynek. Folyamatosan és minőségi szinten kell biztosítania az egészségügyi szolgáltatásokat, és hogy ezt minél eredményesebben tehesse, szüksége van magas műszaki tartalommal bíró, hosszú időn keresztül megbízhatóan használható orvosi gépekre és berendezésekre.

A kórház fejlesztési célokra és a jobb helykihasználás megteremtéséhez kap támogatást az Európai Uniótól és a magyar államtól megközelítőleg 1.5 milliárd forint értékben. Ebből az összegből 350,6 millió forint értékben szerez be egészségügyi berendezéseket, melyre tavaly írtak ki pályázatot a „Kátai Program” - kórházfejlesztés a nagykunságiak egészségéért című tervezetben. A pályázat-győztes - a 2010-ben létrejött, magyar tulajdonú dunakeszi telephelyű - NovelMedix Kft. szállítja a műszereket a kórház részére a szerződéskötéstől számított 90 napon belüli határidővel.

Mivel a műszaki modernizáció a fejlesztés egyik alapvető pontja, melyhez pénzügyi segítséget kapott az intézmény, nem a költség, hanem a minőség szem előtt tartását tűzték ki célul. Az uniós forrás teljes összegének felhasználása célszerű, mert a támogatás nem lehívott része másra nem használható, újra nem igényelhető, tehát lényegében elvész. Bár a cég megbízása nagyobb költséget jelent a vetélytársak ajánlatával szemben, a berendezések ára rövid időn belül megtérül. Ilyen korszerű és kimagaslóan megbízható műszerek használatával európai szintű betegellátás válik lehetővé a kórház területén, egyidejűleg egyszerűsítve, felgyorsítva az eddigi körülményes betegellátási folyamatokat

A nagy értékű berendezéseket a Siemens szállítja, aki a NovelMedix nagy múltú, stratégiai partnere.

A műszaki fejlesztés első körben az intenzív osztályt és a radiológiát érinti, ehhez biztosít a beszállító kiváló minőségű, korszerű orvosi gépműszereket. A radiológiai berendezések között megtalálhatók röntgengépek, felvételi-átvilágító és képalkotó-diagnosztikai készülékek, továbbá infúziós pumpák, központi betegőrző monitorok és vérgáz-analizátor eszközök. A digitalizáció segítségével könnyebb a leletezés, az adatok tárolása és az együttműködés más betegellátó-, és egészségügyi intézményekkel.

A „Kátai Program” minden eleme arra irányul, hogy a karcagi kórházat a kiemelt betegellátó intézmények szintjére emelje. Elengedhetetlen, hogy a diagnosztikai egységek ki tudják szolgálni a terület egészségügyi igényeit, progresszív ellátást biztosítva a teljes lakosság számára.

(A képek illusztrációk.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat