Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 18. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Kikapott a magyar páros, továbbmentek a britek

Kikapott a magyar páros, továbbmentek a britek

A brit válogatott nyerte meg a szombati párost is, ezzel eldőlt a párharc, ugyanis 3:0-ra vezet összesítésben a magyar Davis-kupa-csapat ellen az Euroafrikai zóna 1. csoportjába jutásért vívott mérkőzésen.

HUTCHINS, FLEMING–BARDÓCZKY, BALÁZS A.

A mérkőzés elején nem látszott nagy különbség, a múlt héten véget ért US Openen negyeddöntőbe jutó brit, és csak a szombati meccs erejéig összeálló magyar páros között. 3:3-ig fej fej mellett haladt a két csapat, sőt, a mieinknek két lehetőségük is volt az elején idegesen játszó, két kettős hibát is ütő Colin Fleming adogatásánál. A skót fiatalember azonban hárította ezeket, majd néhány gémmel később már bréklabdához jutott Ross Hutchins-szal együtt, amelyet ki is használtak, és eldöntötték az első szettet (6:3).

Balázs Attiláék lendülete kicsit megtört, sorozatban összesen négy játékot veszítettek el, ami azt jelentette, hogy a második szett elején is brékhátrányba kerültek. A brit páros annyira magabiztosan szervált, hogy esély sem nyílt az egyenlítésre, így egy és negyed óra után már reménytelennek tűnő helyzetbe került a magyar duó (6:4 a házigazdáknak), és az egész párharcot tekintve a válogatott is.

Ezek után már egy elveszített játszma is azt jelentette, hogy Davis-kupa csapatunk lemondhat az euro-afrikai zóna I. csoportjába jutásról. A reménysugár csak azért csillant fel olykor, mert egy-egy labdameneten belül látszott, hogy a brit duó némi fifikával megzavarható. Hosszú távon azonban nem sikerült őket kizökkenteni, a harmadik szettben 2:2-nél elvették Balázs Attila adogatását, ami végzetesnek bizonyult.

A Fleming, Hutchins páros végül 6:3, 6:4, 6:4-re nyert, ami azt jelenti, hogy a brit válogatott két nap után 3:0-s, behozhatatlan előnybe került, így kivívta az Euroafrikai zóna I. csoportjába jutást.

A vasárnapi két egyest csak két nyert szettre játsszák. A program 13 órakor kezdődik.

VILÁGCSOPORT, ELŐDÖNTŐ: A FRANCIÁK ÉS A SZERBEK IS SZÉPÍTETTEK

SPANYOLORSZÁG–FRANCIAORSZÁG

Az elveszített két egyes után a Mickaël Llodra, Jo-Wilfried Tsonga francia férfipáros 6:1, 6:2, 6:0-ra legyőzte a Feliciano López, Fernando Verdasco duót, így a vendégek szépítettek, a párharc állása 2:1 a spanyolok javára.

A páros találkozó mindössze 1 óra 35 percig tartott.

A vasárnapi egyesek során Rafael Nadal Gilles Simonnal, majd David Ferrer Richard Gasquet-val játszik.

SZERBIA–ARGENTÍNA

A hazai pályán játszó szerb válogatott párosa, a Nenad Zimonjics, Viktor Troicki kettős három játszmában legyőzte a Juan Ignácio Chela, Juan Mónaco duót, így a címvédő is szépített, Argentína már csak 2:1-re vezet a párharcban.

A vasárnapi egyesek során Viktor Troicki Juan Martín Del Potróval, míg Janko Tipszarevics David Nalbandiannal találkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.