Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 07. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

KÍMÉLETI TERÜLETEN HORGÁSZTAK

KÍMÉLETI TERÜLETEN HORGÁSZTAK

A vízirendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a Kisköre külterületén, tiltott helyen pecázó jogsértőket.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást két szolnoki férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint a középkorú férfiak Kisköre külterületén, a Tisza folyónál érvényes állami és területi engedély birtokában, szabályos szerelékkel ellátott horgászbotokkal, de tiltott helyen, úgynevezett kíméleti vízterületen horgásztak. Tették ezt annak ellenére, hogy a kiadott engedélyeikben rögzítésre került, hogy a horgászrendet betartják. A jogsértőket előállították a helyi rendőrőrsre, ahol gyanúsított kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekményt elismerték. A rendőrök a horgászeszközöket lefoglalták.

Amennyiben a hal szaporodása, telelése és a halivadék nevelése indokolja, a halgazdálkodási hatóság a halgazdálkodási vízterületet vagy annak meghatározott részét kíméleti területté nyilváníthatja. A halgazdálkodási vízterület kíméleti területté nyilvánítása azt jelenti, hogy a vízterületen halászni, horgászni, vadászni, csónakázni, fürdőzni, vízisportot űzni tilos.

A területileg illetékes kormányhivatal határozatában jelöli ki a kíméleti területet, a kíméleti területek az érvényes területi engedélyben szerepelnek, illetve megtalálhatóak a Mohosz honlapján is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.