Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Április 04. 17:08, csütörtök | Helyi

KIS VÍZŐRÖK A GYÖRFFY ISTVÁN KATOLIKUS ÁLTALÁNOS IKOLÁBAN

KIS VÍZŐRÖK A GYÖRFFY ISTVÁN KATOLIKUS ÁLTALÁNOS IKOLÁBAN

Egy hétig kis vízőrök népszerűsítették a Györffy István Katolikus Általános Iskola alsó tagozatában az ivóvíz fogyasztását, hogy a gyerekek ne az üdítőket fogyasszák szomjoltóként, hanem a vizet, vagy az ásványvizet.

NYERTES PÁLYÁZÓ: Karcagi Római Katolikus Egyházközösségért Alapítvány
PÁLYÁZAT KÓDJA: TOP-7.1.1-16-H-068-3.2-7
PÁLYÁZAT NEVE: Katolikus ifjúság közösségépítése

A Györffy István Katolikus Általános Iskolában a Víz világnapjáról egy programhét keretében emlékeztek meg. Az alsó tagozatban a program zárásaként flashmob, azaz villámcsődület keretében hatalmas vízcseppet formáltak meg kék pólóba öltözött gyerekek és a tanítónők az udvaron.


Décsei Erzsébet tanítónőtől megtudtuk, a Happy Hét keretében kis vízőrök is voltak az iskolában. Ők az ivóvíz fogyasztását népszerűsítették társaik között, hogy ne cukros üdítőket, hanem az egészséges ivóvizet vagy ásványvizet igyanak az iskolában és otthon.


Minden osztály külön programmal is készült, így többen rajzoltak az ivóvízzel kapcsolatban, és az aulában pedig egy különleges akváriumot alakítottak ki. Ide minden osztály pet-palackos kupakokból halakat készített, s közben a természet és a víz védelméről is beszélgettek tanáraikkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.