Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 02. 05:01, kedd | Helyi

KISKÖRÉN IS LEZÁRULTAK A TOP FINANSZÍROZÁSÁVAL MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEK

KISKÖRÉN IS LEZÁRULTAK A TOP FINANSZÍROZÁSÁVAL MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEK

Zárás. Befejeződtek a TOP-támogatásból megvalósult fejlesztések Kiskörén. A település megközelítőleg kettőmilliárd forint uniós és központi költségvetési forráshoz jutott ebben a fejlesztési időszakban.

Kiskörén is lezárultak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozásával megvalósult fejlesztések. A település Heves vármegye tekintetében az egy főre jutó támogatások alapján az egyik legtöbb forrást tudta lehívni.

MAGYAR CSILLA, Kisköre polgármestere:
Én azt gondolom, hogy minden település életében nagyon nagyon fontos bármilyen fejlesztés. Kisköre életében ez a közel kétmilliárd forint ez egy nagyon nagyon nagy tétel, még a járáson belül, még azt lehet mondani talán, hogy a megyén belül is. És próbáltuk úgy kialakítani ezt a pályázati elemeket, hogy mindenkinek jusson. Hiszen lehet látni, hogy hét családnak tudtunk szociális bérlakást építeni, akik benne laknak. Látjuk azt, hogy használják a kikötőt, használják a strandot, látjuk azt, hogy reményeink szerint nagy érdeklődés van a zöld város- fejlesztés által létrehozott közösségi térben, hiszen nyáron már ott piknikeztek és használták ezeket az eszközöket.

Az idén ötvenéves Tisza- tó az ország egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai célpontja. A természetközeli élmény, amelyet emberi beavatkozás hozott létre- egyre több turistát csábít az ország legnagyobb mesterséges vízfelületéhez.

SZABÓ ZSOLT, országgyűlési képviselő:
Lehet azt mondani, hogy Kiskörén nagyon sokat léptünk előre egyeztetve az itt lakókkal, az emberekkel. De nem csak fejlesztésben, hanem lelki- társadalmi- kulturális egybefüggő rendszerekben. Úgy, hogy aki Kiskörén él, itt jólérezze magát és szeressen itt lakni. Én hiszek abban, hogy Kiskörének nagyon komoly jövője van.

Kisköre életében a TOP-korszak régen látott fejlesztési lehetőségeket jelentett. Megújultak, vagy éppen újonnan épültek közintézmények. Új burkolatot kaptak útszakaszok.

NAVRACSICS TIBOR, területfejlesztési miniszter:
Ez az időszak, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében is nagyon fontos és nagyon szép beruházásoknak adott lehetőséget. A célja a terület- és településfejlesztési programnak kezdettől fogva az volt már 2014-ben is, amikor megindult a finanszírozási időszak, hogy a helyi közösségeket erősítse. Olyan beruházásokat valósítson meg, amelyeknek az elképzelése itt született meg, a városok, falvak, térségek felelős vezetői fogalmazzák meg, hogy melyek azok a célok, melyek azok az igények, amelyeket szolgálni szeretnének a jövőben és az európai dófizetők pénzét a lehető legjobban
felhasználva, leghatékonyabban felhasználva ennek szolgálatában, ezeknek a céloknak és az igényeknek az elérése, illetve kielégítésének a szolgálatába állítsák.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozási lehetősége december harmincegyedikével lezárul. Ám már folyik a TOP Plusz nevű fejlesztési projekt- sorozat. Ennek anyagi fedezetét- amíg az Európai Unióból nem érkeznek meg az ehhez szükséges pénzügyi források- a központi költségvetés előfinanszírozza, vagyis megelőlegezi a nyertes pályázóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.