Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 24. 06:45, hétfő | Helyi

KISKUKTÁK FŐZTEK A LOVAGI UDVARBAN

KISKUKTÁK FŐZTEK A LOVAGI UDVARBAN

A Kováts Mihály Általános Iskola  \"Kukták\" szakkörének tagjai Dedinszki László szaktanárral havonta egy alkalommal a Lovagi udvarban főznek Szatmári János mesterséf vezetésével.

Legutóbbi foglalkozáson az elméleti oktatás - fűszerek, alapanyagok- után közös főzés volt. A gyerekek téli salátát, grillezett csirkecombot és sajttal töltött sonkát készítettek. A grillfűszer, a só és bors mellett borókabogyót is használtak, mellé joghurtos mártogatós készült, amihez zöldségeketkínáltak és réteslapra grillezett zöldségeket - répa, zeller, cukkíni, uborka, paprika, paradicsom, hagyma, saláta - halmoztak juhtúróval és sajttal, majd megsütötték.

Mint a séf elmondta, ezeken a főzéseken olyan ételeket tanít meg elkészíteni a diákoknak, amit otthon nem sűrűn fogyasztanak, bár nagyon egészségesek. A recepteket leírják, így a szülőkkel otthon is elkészíthetik az itt tanult ételeket. A mai napon a borókabogyó volt az új fűszer, a szezámmag a csirkéreés a joghurtos öntetbe rukkola saláta is került.

Legközelebb farsangi ételeket készítenek a séf vezetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.