Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 01. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kitüntetést kapott Frühling János

Kitüntetést kapott Frühling János

Frühling János magyar származású belgiumi orvos-akadémikus munkásságát méltatta hétfői számában a La Libre Belgique című brüsszeli napilap abból az alkalomból...

Hogy a 75 éves professzor a hét végén szakmai tevékenységének elismeréseként átvette Fabiola királynétól a belga orvosi akadémia kitüntetését.

A lap emlékeztet arra, hogy Frühling János, „az orvosvilág kiemelkedő alakja” az 1956-os forradalmat követően menekült Nyugatra, és – miután Rockefeller-ösztöndíjasként elvégezte az orvostudományi egyetemet – 1968-ban kapta meg a belga állampolgárságot. Az egyik ünnepi beszédből a La Libre Belgique kiemelte: a professzor által bejárt út a szabadság utáni vágy és a sikeres integráció tökéletes példája.

Emlékeztetett a lap arra, hogy hasábjain Frühling János (aki a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja is) többször kommentálta a rendszerváltás utáni magyarországi politikai fejleményeket is.

Az orvostudomány nukleáris medicinával foglalkozó ágára szakosodott Frühling János hosszú időn át az Institut Bordet brüsszeli onkológiai intézet igazgatója volt, 2005-től tavalyig pedig az akadémia örökös főtitkára.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.