Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Szeptember 04. 12:01, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Klasszikus pályán klasszikus F1-esekkel

Klasszikus pályán klasszikus F1-esekkel

A hétvégén rendezik a Masaryk Racing Days versenyhétvégéjét a csehországi Brno-ban.

Itt a Gender Racing két fiatal versenyzője is rajthoz áll, a szlovák versenyhétvégéhez hasonló felállásban. Berta Benjámin a sikeres előző hétvégi Imolában teljesített DREXLER Formel Cup hétvége után itt is a megszokott F4-essel, míg Oliver Michl a Slovakiaringen versenyben is kipróbált és futamgyőzelmet hozó Formula Renault 2.0-val vág majd neki a cseh pályának.

A Brno-i aszfaltcsík már tavaly is hozott a csapatnak egy bajnoki címet a FIA CEZ Formula Renault kategóriában és egyébként is a legkedvesebb versenyhelyszínek közé tartozik a csapat számára. A jelenleg közel öt és fél kilométeres izgalmas szintkülönbségekkel és kanyarokkal rendelkező pályán eredetileg már az 1930-as évektől kezdve rendeznek versenyeket, míg a jelenlegi vonalvezetését az 1980-as évek vége felé nyerte el. Ennek a versenyhétvégének mindig izgalmas és üde színfoltja, hogy versenyzőink egy pályán hajthatnak a főleg a korábbi 2000-es és késői 90-es évekből származó Forma1-es versenygépeket felvonultató BOSS GP versenysorozat mezőnyével.

A csapat reményei szerint Beni és Olivér itt is további dobogós helyezésekkel és akár további futamgyőzelmekkel gazdagítja majd az idei eredmények sorát az FIA CEZ a DREXLER Formel Cup és az MNASZ OB értékelésében is.

A csütörtöki napon szabadedzésekkel telik majd a program négy alkalommal is ismerkedhetnek a GRT-s fiatal versenyzők a jó öreg cseh aszfaltcsíkkal, hogy aztán pénteken az első időmérő edzésen eldönthessék a rajhelyek sorsát.

Az első versenyfutamra szombaton kora délelőtt, míg a második időmérő edzésre vasárnap reggel, a második versenyfutamra vasárnap dél körül kerül majd sor.
A csapat az idei év eddigi sikerei alapján reménykedik benne, hogy a most induló utolsó előtti versenyhétvégét követően már abszolút bajnokesélyesként várhatják az utolsó hazai bajnoki fordulót az ősszel a Hungaroringen!

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok