Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 02. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kockázatos lehet a kozmetikai kezelések során használt tű

Kockázatos lehet a kozmetikai kezelések során használt tű

Az olyan kozmetikai kezelések, mint a Botox némi veszélyt is rejtenek magukban: a koszos tűk ugyanis számtalan fertőzés forrásai lehetnek - figyelmeztet a BBC. A nem egyszer használt tű ugyanis vér útján terjedő betegségeket hordozhat, akár HIV fertőzést, vagy Hepatitis C-t is kaphatunk a nem biztonságosan, megfelelő egészségügyi körülményekkel működő szalonokban.

A fertőzések terjedésének elkerülése érdekében az egészségügyi irányelvek megkövetelik a steril tű és fecskendő használatát a kozmetikai szalonokban is. A v ér útján terjedő betegségek megelőzése érdekében azonban érdemes körültekintőnek lenni.

Egyre nő a Botox, a bőr töltőanyagok, valamint a cserzőanyagok használata. Ráadásul a tinédzserek körében elképzelhető a szépítőszerek intravénás használatának terjedése, ami meglehetősen veszélyes. A kozmetikai szalonokban pedig nem lehet tudni, hogy mennyien vannak kitéve a fertőző betegségek terjedésének.

A Botox egy vényköteles gyógyszer, amely kezelést kizárólag gyakorlott és szakképzett orvos, egészségügyi szakember láthat el. Ezzel elkerülhetők a nem kívánt betegségek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.