Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 16. 08:47, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kokainkereskedő, bordélyház-üzemeltető férfit ítéltek el Győrben

Kokainkereskedő, bordélyház-üzemeltető férfit ítéltek el Győrben

Jogerősen tizenkét és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki Kolumbiából és Ecuadorból hozott, illetve hozatott kokainnal kereskedett, Szombathelyen pedig bordélyházat üzemeltetett

- tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség hétfőn az MTI-t. A férfit kétrendbeli, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem, prostitúció elősegítése és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek.

A vádlott élettársát jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és prostitúció elősegítésének bűntette miatt hét év fegyházra ítélték.

A férfi és élettársa részben Magyarországon vásárolt, részben Dél-Amerikából behozott kábítószerrel kereskedett és ebből tett szert rendszeres jövedelemre.

Az egyik esetben a férfi mintegy másfél kilogramm kokain behozatalára kérte meg egy nőismerősét, akit viszont Kolumbia és Magyarország között, Németországban lelepleztek és elítéltek.

Egy másik esetben a férfi bankhitelből finanszírozta négykilónyi kokain beszerzését Ecuadorban, és megszervezte a drog hazahozatalát is. A kábítószert azonban Győr-Moson-Sopron megyében lefoglalták.

Az élettársak mindemellett bordélyházat is üzemeltettek Szombathelyen, amelyben legalább tizenkét nő nyújtott szexuális szolgáltatásokat, úgy, hogy a bevétel felét tarthatta csak meg.

Mindezeken túl a férfi engedély nélkül tartott pisztolyt és lőszereket.

A nő a férfi "irányítása alapján, érzelmi és gazdasági függésben követte el a terhére rótt bűncselekményeket" - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 18:26, kedd | Kék hírek

TÍZ DÍLER RENDŐRKÉZEN

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

2024. Április 16. 08:36, kedd | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 5 körözött személyt fogtak, és 2 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.